Akhisar Belediyesi öncülüğünde Yunanistan ve Makedonya balkan ülkelerine düzenlenen gezi programında dostluk köprüleri kuruldu. Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Meclis Üyeleri, Resmi Kurum ve Daire Müdürleri, Merkez, Belde ve Köy Muhtarları ile Belde Belediye Başkanlarının da katıldığı program 21-25 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşti.

Balkanlar’da Osmanlı medeniyeti izlerinin hala canlı bir şekilde var olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Salih Hızlı, balkanlara yapılan gezi sonrası katılımcılardan olumlu geri dönüş aldıklarını dile getirdi. Program kapsamında, Yunanistan’da Gümülcine, Selanik, Kavala, İskeçe, Makedonya’dan ise Ohrid, Gostivar, Üsküp, İştip şehirlerine düzenlenen gezi programında tarih ve kültür yapı incelemelerinin yanından muhtarlar da köylerdeki çalışma yapılarını yerinde inceleme imkanı buldu.

Muhtarlar adına açıklama yapan Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, yapılan gezi programının çok faydalı geçtiğini bu geziye öncülük eden ve düzenleyen Akhisar Belediyesi’ne de muhtarlar adına teşekkürlerini iletti. Yapılan bu tür programların insanların ufkunu açtığını dile getiren Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan ise daha önce dönemlerde bir çok yurt dışı gezisi yaptığını ancak Balkanlara yapılan gezinin çok farklı anlam taşıdığını, bu tür gezilerin devamının gelmesi gerektiğini belirtti.