Akhisar Belediyesi 3 yıldır devam ettirdiği Süt Kuzusu projesi kapsamında dağıttığı ücretsiz sütlere yüzde 172 gelen zamma rağmen dağıtımların devam edeceğini ancak 5 litrenin 4 litre olarak dağıtılacağını duyurdu.

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, halk yararına çalışmalarına devam ediyor. Süt fiyatlarına gelen zamların ardından Süt Kuzusu hizmeti ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Başkan Besim Dutlulu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: 

 “Süt fiyatları son 3 yılda yüzde 172 oranında zamlandı; ama biz şehrimizdeki çocuklarımıza sütü ÜCRETSİZ olarak ulaştırmaya devam ediyoruz. Hem süt üreten kooperatifleri destekliyoruz hem de çocuklarımızı sağlıklı sütlerle buluşturuyoruz.

Süt Kuzusu hizmetimize başladığımızda alış fiyatımız 4.95 TL iken, hükümetin son zamlarından sonra süt fiyatı 13.48 TL oldu. 

Zamlarla birlikte artan fahiş fiyatlar sebebiyle Akhisar Belediyesi olarak, Süt Kuzusu hizmetimizi sonlandırmak yerine çocuklarımızın bu hizmetten mahrum kalmaması için ücretsiz dağıttığımız sütlerimizi 5 litreden 4’e düşürme kararı aldık. 

Halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

Gösterdiğiniz anlayış ve destek için teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyoruz.”