Akhisar Belediyesi 2022 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında meclis salonunda saat 16.00’da başladı. 17 meclis gündeminin yer aldığı Nisan ayı olağan meclis toplantısında 1 ek gündem maddesi ve 2 önerge yer aldı.

Başkan Dutlulu 3 yılı değerlendirdi

Meclis gündem maddeleri öncesi göreve geldiğinin 3 yılı ile ilgili özet bir değerlendirmede bulunan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Görev süremizin 3 yılı geride kaldı ve Akhisar’ımızda güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Son yıla ait 2021 yılı faaliyet raporunu da incelediğimizde her sayfası dolu bir kitapçık göreceksiniz. Bizler sadece şehrin merkezi değil kırsalda da tüm Akhisarlılara eşit şekilde hizmet ettik, o konuda içimiz çok rahat. Eksik olduğumuz yerler muhakkak olacak, Türkiye’nin içinde bulunduğu belli şartları ve ekonomik durumları var. Ancak ona rağmen biz 3 yıl boyunca hiç mazeret bulmadık ve devamlı hizmet üretmeye devam ettik. Bu şekilde de çalışmaya devam edeceğiz. 3 yıl boyunca bizlerle uyumlu bir şekilde çalışan meclis üyelerimize de teşekkür ederim” dedi.

Başkan Dutlulu, “Şehrin 3 noktasında Ramazan ayı boyunca yemek dağıtacağız”

Ramazan ayının hayırlara vesile olması dileklerinde bulunan Başkan Dutlulu, “Tüm Müslüman aleminin Ramazan ayını bir kez daha kutluyorum, Akhisar Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 12 ay boyunca desteklerde bulunuyoruz, Ramazan ayında da gıda paketlerimiz, Bakkal Kart’a ekstra maddi desteklerle devam edecek. Ramazan ayı boyunca her gün şehrimizin 3 noktasında düzenli iftar yemeği dağıtımı yapacağız. Onun dışında da belli noktalarda iftar sofraları kuracağız” dedi.

Başkan Dutlulu, “Genel Başkanımızın katılımı ile çok güzel bir açılış töreni gerçekleştirdik”

Geçen hafta içerisinde Akhisar’a toplu açılış töreni için gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerini değerlendiren Başkan Besim Dutlulu, “Geçtiğimiz hafta genel başkanımızı ağırladık. Çok güzel bir program oldu, katılan, emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. 9 adet tesisimizin açılışını yaptık. Bunun iki tanesi Güneş Enerji Santrali, Efendi ve Hürriyet Mahalle Kreşleri, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Aile Kadın ve Danışma Merkezi, Trafik ve Bisiklet Eğitim Parkı, Aşevi, Doğal Yaşam Parkı olmak üzere 9 adet yeni tesisimizin açılışını yaptık. Tüm katılan herkese çok teşekkür ediyoruz. 5 binin üzerinde bir katılımın olduğu bildirildi. Tabi ki, herkesin bildiği gibi bu bir miting değildi ve bir açılıştı; ama buna rağmen 500’ün üzerinde kadın katılımcının bulunduğu toplantı gerçekleşti. Ardından 5 binin üzerinde vatandaşımızın katıldığı toplantı gerçekleştirildi. Gerçekten bunlar gurur verici şeyler. Akhisar Belediyesine 3 yıl boyunca yaptığımız hizmetleri sayın Genel Başkanımıza anlatma fırsatı bulduk” dedi.

“Asfalt maliyeti yüzde 400’ün üzerine çıktı; ama çalışmalarımıza devam edecek”

Asfalt maliyetlerinin yükseldiğini ancak yine de tüm şartları zorlayarak hizmet etmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Dutlulu, “Biliyorsunuz, kış ayı boyunca yollarda asfalt yama çalışmalarımız devam ediyordu. Sahadan çekilmedik. Şimdi bugün itibari ile finişerimiz ile birlikte yani asfalt makinamızla tekrar çalışmaya başladık. Seyitahmet Mahallesi 305 sokağında asfaltlayarak başlıyoruz. Şuanda asfalt plent makinamızı yapılan protokol ile Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte kullanıyoruz; bu yüzden çıkan tüm asfaltı paylaşıyoruz. Bundan dolayı önümüzdeki bsüreçte asfalt çalışmalarımız biraz yavaş ilerleyebilir.  Çünkü çıkan asfalt paylaşılıyor. Bu yüzden şuanda Seyitahmet Mahallesindeki yeni başladığımız 1 kilometre uzunluğundaki yolumuzu, yaklaşık 2 hafta içerisinde bitireceğimizi ümit ediyorum. Malum ekonomik durumlar sıkıntılı, 60 ila 70 bin liraya aldığımız bir tanker bütümü artık 300 bin liranın üzerinde almaya başladık. Ülkenin ekonomik durumu hepimizi etkiliyor. Sizler gibi bizleri de etkiliyor. Ama buna rağmen yaz boyunca hiç asfalt çalışmasından geride kalmadan  Akhisar’ımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Seyithamet Mahallesi, Ulucami Mahallesinde bazı sokaklar var, İstanbul yolu var, Efendi ve Cumhuriyet’te geçmişte yıllarca asfalt görmemiş sokaklar var. Akhisar’da ciddi anlamda asfalt çalışması yapacağız. Yine aynı şekilde kırsal bölgelerde de asfalt çalışmaları yapmamız lazım. Aynı zamanda sathi kaplama çalışması da başlıyor; sathi çalışmalarımız da hava durumu el verdiği sürece aralıksız devam edecek” dedi.

Meclis gündemleri öncesi ek gündem maddesi Süleymanlı Mahallesi Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi parsel satışı gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi. Birinci önergede ise eski Akhisar çarşısının yapılması konusu ve ikinci önergede ise Çağlak Festivali sonunda bir futbol turnuvası düzenlenmesi konusu sunuldu ve iki önerge meclis gündemine alınması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ilk maddesinde yer alan “2021 Faaliyet Raporu” öncesi Belediye Başkanı Besim Dutlulu kanun gereği meclis salonu dışına çıkarken yerine Meclis Başkan Vekili Secaattin Önlü geçti. Rapor meclisin kabulüne sunulurken oy çokluğu ile kabul edildi. İkinci gündem maddesinde CHP Meclis Üyesi Denetim Komisyonu Üyesi Ozan Kıvrak’ın sunumu ile 2021 yılı Denetim Komisyonu Raporunun okunması gerçekleştirildi. Ozan Kıvrak ve Fikret Türk’ün söz aldığı denetim raporu sunumunda, yapılan tüm inceleme ve denetlemelerde Akhisar Belediyesi’nin yaptığı başarılı çalışmalara değinildi.  Ek bütçenin oluşturulması ve kredi kullandırılması yetkileri oy birliği ile kabul edildi.

Kapalı zarf usulü ile yapılan encümen üyesi seçimleri sonucunda Şerif Şen, Yılmaz Akar ve İbrahim Emre Ursavaş seçildi. İhtisas komisyonları üye seçimi ardından komisyondan gelen raporların görüşülmesine geçildi. Ek gündem maddesi Süleymanlı Mahallesi Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi parsel satışının ara komisyona Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi ile meclise 10 dakika ara verildi. Ara komisyonda ek gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken komisyon kararını da meclis üyeleri oy birliği ile kabul etti. Mayıs ayı meclis toplantısının ise 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 16.00’ya yapılacağı bildirildi.