Basında sansürün kaldırıldığı 107. Yıldönümünde Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Akhisar’da faaliyet gösteren basın mensuplarını ziyaret ederek 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. Basın Bayramı nedeniyle Akhisar Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan fincan takımı basın mensuplarına takdim edildi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı 24 Temmuz 2015 günü basında sansürün kaldırılışının 107. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında; “Basın yayın kuruluşları yurttaşlarımızın haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından son derece önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Basın yayın kuruluşlarımızın bu görevi yerine getirmesinde en büyük katkı ise bu kurumlarımızın isimsiz kahramanı olan emekçi arkadaşlarımızındır.

Basın, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olarak, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde de etkili bir araçtır. Bir toplumda temel özgürlükler yanında asıl olan basın özgürlüğüdür. Çağdaş ve demokratik bir ülke olmanın temel dayanaklarından birisi de bağımsız ve güçlü bir basına sahip olunmasıdır. Basın doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, olumsuzlukları sorgulama, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermeli, doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır.

Demokrasinin temel taşlarından özgür haberleşmeyi ve toplumumuzun doğru bilgilendirmesini sağlayan değerli basın mensuplarımızın ve basın yayın kuruluşlarının her kademesinde görev yapan tüm emekçi arkadaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, sağlıklı ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.