Akhisar Belediyesi 2022 yılı Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında saat 16.00’da başladı. 15 gündem ve 1 ek gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısında 2021 mali yılı kesin hesabı oybirliği ile kabul edildi.

Geçmiş Ramazan Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu açılış konuşmasında, “Birlik, beraberliğin kardeşlik duyguları içerisinde bir ay boyunca Ramazan ayımızı geçirdik, tüm temennimiz bu birlik ve beraberliğin sadece Ramazan ile kalmaması 12 ay boyunca hem ülkemizde hem de şehrimizde bu birliğin devam etmesi dileğiyle hepinizin geçmiş bayramını tekrardan kutluyorum. Dün de Anneler günüydü. Hepinizin Anneler Günü kutlu olsun, hiçbirinin hakkı ödenmez. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin anneler günün bir kez daha kutluyorum. Ayrıca 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı vardı, tüm işçilerimizin emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını kutluyorum. Yarından itibaren engelliler haftamız başlıyor, engelliler haftasında bizim de belediye olarak çeşitli etkinliklere katılacağız. Sosyal Yardım İşleri Müdürümüz Seyyare Yapıcı bir sağlık sorunu yaşamıştı, ona da geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

Ulucami Mahallesi Cumartesi Pazar Yeri projesi başladı

Akhisar Belediyesi’nin tamamen kendi imkanları ile yaptığı Ulucami Mahallesi Cumartesi Pazar Yeri projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Öncelikle devam eden projemiz Ulucami Mahallesi Cumartesi Pazar Yeri projemizi sizlere dağıttık kazı çalışmaları devam ediyor. Bu hafta içerisinde de betonunu atmaya başlayacağız ve hızlı bir şekilde kendi imkanlarımızla projeyi bitirmek istiyoruz. Bu projeyi yapmadan önce vatandaşlarımızla defalarca oturup taleplerini aldık. Orada mevcut bulunan spor sahalarının yok olmaması için farklı bir proje gerçekleştirdik. Projemizde üst katında Türkiye’de çok fazla örneği olmayan bir projeyi hayata geçiriyoruz. Üst katında spor ve oyun alanları bulunurken alt katında da pazarcılarımız için yer alırken Cumartesi haricindeki diğer günler için otoparkımız yer alacak. Zamanla tamamı kapatılarak tamamen kapalı pazaryeri ve otopark alanı olarak kullanılacak. İnşallah bittiği zaman da görselliği kadar etkileyici ve güzel olur. Proje ile ilgili mahalle halkından çok güzel tepkiler aldık. Belediyemiz imkanları ile Fen İşleri Müdürlüğümüzce inşallah projeyi en kısa zamanda bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Ekonomik sıkıntıları Akhisar halkına hissettirmemeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Besim Dutlulu, bazı kısıtlamalar yaparak ama bunu vatandaşa yansıtmadan asfalt çalışmalarına ve sosyal yardımlarına devam ettiklerini, Akhisar Belediyesi’nin ekonomik sıkıntılara rağmen çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Mazeret dilekçelerinin ardından ek önergelerin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından meclis gündem maddelerine geçildi. 2021 Mali Yılı Kesin Hesabının üzerinde görüşlerin alınması ardından oy birliği ile kabul edildi. 15 gündem maddesini görüşülmesi ardından gelecek ay meclis toplantısının 7 Haziran 2022 Salı günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı.