Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun okuduğu metine AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP’li meclis üyeleri de imza attı. 

Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Konferans salonunda yapılan Haziran ayı meclis toplantısında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden şahıslar sert bir dille kınanırken, bu şahsıların yargılanması talep edildi. 

Başkan Besim Dutlulu’nun okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Son günlerde, bu ülkeyi düşman işgalinden kurtararak bizlere vatan yapan, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıralarına yönelik kendini bilmez meczuplar tarafından gerçekleştirilen saldırılar sebebiyle açıklama yapmak zorunlu hale gelmiştir. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına alenen hakaret eden bir meczup kimden alındığı belli olmayan bir yetkiyle yaptığı konuşmasında doğrudan Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiştir. 

Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk'e hiç kimse hakaret edemez. Bizler, vatanseverler, Cumhuriyet’imizin emanetçileri olarak bu hadsizliğe asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. 

Türk halkının başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik olarak kullanılan "zalim ve kafir" sözcüklerini seslendirmeye cesaret edebilenleri ve bu densizliğe sessiz kalanları şiddetle kınıyor, Türk yargısının bu konuda gereğini yapacağına inanıyoruz. 

Özgürce ibadet edebildiğimiz ülkemizi kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘zalim’ ve ‘kafir’ diyebilecek kadar küçülmüş, akıl karmaşası yaşayan bu fikriyat ve onun destekçilerine, tarihin her döneminde gereken cevap en sert biçimde verilmiştir; ve yine verilecektir. 

Camiler, lanet okuma, nankörlüğü yayma ve nifak tohumları saçma yeri değil; ülkemizin bu zor günlerinde birliğe beraberliğe, hoşgörü ve dayanışmaya çağrı yapıldığı kutsal mekanlardır. Bu mekanlarda konuşmak ise insanlığı, insafı ve güzel ahlakı gerektirir. Vatanın camileri, onu kurtaran Mustafa Kemal’e lanet yağdırılacak yerler değildir!

Daha önceden de başka bir meczubun camide yaptığı vaazda Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, omuz omuza yaşadığımız, komşumuz, arkadaşımız, kardeşimiz olan tüm Balkan Göçmenlerine hakaret edenlerin değil milliyetçiliklerinden, akıllarından şüphe ediyor, takdiri yüce Türk milletinin vicdanına bırakıyoruz.  Kutsal bildiğimiz ibadethanelerimizde nefret dilinin hakim olduğu bu tür siyasi olayların yaşanmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. 

Ülkemizin aydınlık geleceği kindarların değil; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin omuzlarında yükselecektir. 

Bizler, aşağıda imzası bulunan meclis üyeleri olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin aziz hatıralarına yönelik gerçekleştirilen bu terbiyesiz ve alçak saldırıyı şiddetle kınadığımızı tüm kamuoyuna bildiririz” denildi.