Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında toplanan meclis, 2015 yılı Haziran ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Rahatsızlığı nedeniyle uzun süredir meclis toplantılarına katılamayan Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak’da ilk defa uzun süre sonra meclis toplantısına katıldı.

Dört gündem maddesi bulunan meclisin ilk gündem maddesinde Gelir Müdürü Bekir Koyun, Akhisar Belediyesine ait Şehit Necdi Şentürk parkı içinde bulunan taşınmazın gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğüne tahsisi ile ilgili kanun nizam komisyon raporunu meclise okudu. Müdürü Bekir Koyun okuduğu komisyon raporunda şunlara yer verdi; “mülkiyeti Belediyemize ait, ilçemiz İnönü Mahallesi 150 Sokak Şehit Necdi Şentürk Parkı içinde bulunan taşınmazın Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğüne tahsis edilip edilmemesi hususuyla ilgili konu Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale edilmiştir. Komisyonumuzun 16.04.2015 tarihinde yapmış olduğu toplantıda ilçemiz kültür park Gölet alanının yanında inşaatı devam eden gençlik merkezinin hedeflenen bitim tarihinin öğrenilmesi için gençlik ve spor il müdürlüğü ile yazışma yapılarak cevabı yazıya göre tahsis işleminin görüşülmesine karar verilmiştir. İlgili müdürlüğe 05.05.2015 tarih ve 85160144-801.01.02-1494 sayılı yazı yazılarak bilgi istenmiştir. Ancak bugüne kadar yazımıza herhangi bir cevap verilmediğinden tahsis konusunun gençlik spor il müdürlüğünden cevabı yazı geldikten sonra tekrar değerlendirilerek karara bağlanmasına komisyonumuzun oy birliği ile karar vermiştir” komisyon kararını meclise sundu ve karar komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise Akhisar Belediyesine ait 40 adet arsanın İmar – Kanun Nizam ve Plan Bütçe Komisyon raporunu Emlak ve İstimlak Müdürü Mümin Akboğa okudu. Akboğa okuduğu raporda şunlara yer verdi; “mülkiyeti Belediyemize ait Hacıishak Mahallesinde 21 adet, Cumhuriyet Mahallesinde 1 adet, Hürriyet Mahallesinde 1 adet, Seyitahmet Mahallesinde 5 adet, Zeytinliova, Kavakalan ve Kapaklı Mahallelerinde 1’er adet, Gökçeahmet Mahallesinde 9 adet olmak üzere ekli listede gösterildiği üzere toplam 40 adet gayrimenkulun, 2886 sayılı yasanın 45. Maddesi gereğince açık teklif arttırma usulü ile satılması ve encümene yetki verilmesi hususunda 7 Mayıs 2015 tarihinde yapılan olağan meclis toplantısında gerekli tetkik ve incelemenin yapılması için İmar-Kanun Nizam ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilmiş, komisyonlar 40 adet arsanın satışı için 22/05/2015 Cuma günü saat 10.30’da toplandı. Yapılan toplantı sonunda; adı geçen arsaların sağlıklı incelenebilmesi için mevki ve yerlerini belirten açıklayıcı bir dosyanın hazırlanarak, meclisimizde bulunan parti grup başkanlarına teslim edilerek, incelenmesine müteakip tekrar komisyonumuzca toplanarak, satışı hususunda liste halinde meclise sunulmasına oy birliği karar verildi” raporu meclise sunuldu ve oy birliği ile meclis tarafından kabul edildi.

Üçüncü gündem maddesinde ise yine Gelir Müdürü Bekir Koyun, Hayvan pazarına giren büyük ve küçükbaş hayvanlardan alınacak ücret ile ilgili plan ve bütçe komisyon kararını meclise sundu. Müdürü Bekir Koyun Plan ve Bütçe Komisyon kararını meclise sundu; “ilçemiz hayvan pazarına canlı hayvan giriş bedellerinin düşürülmesi hususunda meclis başkanlığına verilmiş olan önerge 07.05.2015 tarihinde gündeme alınarak görüşülmüş, konu hakkında daha detaylı inceleme yapılması için talep plan ve bütçe komisyonuna havale edilmiştir. Komisyonumuzca yapılan inceleme neticesinde hayvan pazarının kurulu bulunduğu Hürriyet Mahallesi 1364 ada, 3 parselde kayıtlı 10.987,95 metrekarelik taşınmazın mülkiyetinin Manisa Büyükşehir Belediyesine ait olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle mülkiyet sahibi ile yazışma yapılarak taşınmazı devir alıp almayacakları, devir alınacaksa ne zaman gerçekleşeceği hususlarının sorulmasına gelecek cevabı yazıya göre konunun tekrar görüşülerek karara başlanmasına katılanların oy birliği ile karar vermiştir” raporunu meclise okudu ve meclis komisyon kararını oy birliği ile kabul etti. İmar evraklarının okunmasının ardından meclis son buldu.