Akhisar ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunan Merkez üssü Kumkuyucak Mahallesi yakınlarında bulunan Akselendi, Sazoba ve Beyoba Mahallelerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen ile Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Umut Çavuş da eşlik etti.

“CAN KAYBI OLMADAN VE EN AZ HASARLA ATLATMAMIZ OLDUKÇA SEVİNDİRİCİ”

İlk olarak, Saruhanlı’nın Kumkuyucak Mahallesi’ne komşu olan Akhisar’ın Sazoba Mahallesi ziyaret eden Başkan Besim Dutlulu, mahalle muhtarı ve vatandaşlardan bilgi alarak incelemelerini sürdürdü. Depremin hemen ardından kriz masası oluşturduklarını belirten Başkan Dutlulu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Depremin hemen ardından kriz masamızı oluşturduk ve depremin en çok hissedildiği kırsal mahallelerimizi ziyaret ettik. Bölgede yaptığımız incelemeler sonucunda bir camimizde çatlakların olduğunu ve birkaç eski evde ve metruk binada hasarların olduğunu gözlemledik. Vatandaşlarımız ile bir araya gelerek geçiş olsun dileklerimizi ilettik ve ihtiyaçları noktasında belediye ekiplerimizi seferber ettik. Bu depremi can kaybı olmadan ve en az hasarla atlatmamız oldukça sevindirici. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Allah daha büyük afetlerden hepimizi korusun” dedi. 

BÖLGEYE İLK GİDEN BAŞKAN DUTLULU OLDU

Bölgeye ilk gelen yetkilinin Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun olduğunu belirten Sazoba Mahallesi Muhtarı Önder Önlü, “Deprem bölgesine en yakın noktadan bulunan mahallemizde depremi bizzat yaşadık. En büyük sıkıntımız korku oldu ama Allah’a şükür bir hasar veya yaralanma söz konusu olmadı. Belediye Başkanımız Besim Dutlulu önderliğinde tüm heyet depremin hemen ardından bölgemize geldiler. Şuanda bir sıkıntımız olmadı sadece bir baca yıkılması ufak tefek çatlaklıklarımız oldu bunun haricinde büyük bir sıkıntımız olmadı” dedi. 

Beyoba Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin İnal, “Mahallemizdeki eski evlerde hasarlar oluştu. Sayın Belediye Başkanımız Besim Dutlulu, AFAD ekiplerimiz sağ olsunlar yanımızda oldular. Hepsinin yardımları ile bu zorlukları aşacağız. Herkese teşekkür ederim” dedi.