Akhisarpress.com - Akhisar Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ni hayvan severler ve bir grup öğrenciyle birlikte ziyaret gerçekleştirdi.

Hayvan severler yanlarında getirdikleri mamaları hayvanlara verirken, öğrencilerin kendileriyle birlikte hayvan barınağına geldiği için sevindiklerini belirtirken, düşüncelerinin yavru köpeklerin bulunduğu klinik ve yoğun bakım ünitesinin bulunduğu temiz bir şekilde bakımlarının yapıldığını ummuştuk.

“Görünen Tablo İçler Acısı”

Hayvanların en uygun yaşam alanlarının doğal alanlar olduğunu ifade eden hayvan severler, buradaki hayvanları neredeyse ölüme terk edilmiş. Küflü ekmekler ve binlerce sineğin içinde yaşamaya mahkum edilmişler. İlk gözümüze çarpan ise buraya yaralı bir hayvan getirilmiş bakımı yapılmadan sineklerin içinde ölüme terk edilmesi bizleri üzmüştür.

“Yoğun Bakım Odası Depo Olarak Kullanılıyor”

Hayvanlara yönelik hiçbir sağlık müdahalesinin yapılmadığını söyleyen hayvan severler, yoğun bakım ünitesi diye ayrılan bölümün depo olarak kullanıldığını gördük. Hayvanlara verilen mamalar ise hiçbir doyurucu ve besleyici özelliğinin bulunmuyor. Bundan dolayı hayvanlar küflü ekmek yemeye mecbur bırakılıyor.

Son olarak hayvan severler geçici bakım evinden ayrılırken en kısa sürede hayvanları yaşatma derneği oluşturacaklarını, burayı sık sık ziyaret edip bu kötü tabloyu düzelteceklerini belirttiler.