Akhisar Balkan Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, 360 TV ‘de yayınlanan “Lokman bizim şehrimizde” programının konuğu oldu.

Akhisar’da Tepe Mezarlığında, Şeyh İsa Türbesinde ve Akhisar Müzesinde çekim yapan, 360 TV ‘de yayınlanan “Lokman bizim şehrimizde” programının yapımcıları, Akhisar Gölette de Balkan Göçmenleri Derneğiyle de tanıtım çekimi gerçekleştirdi. 

“Lokman bizim şehrimizde” programının sunuculuğunu Uğur Dündar’la da uzun süre çalışan Lokman Dağ yaparken, gerçekleştirilen çekimlerde Akhisar Balkan Göçmenleri Derneğinin üyelerinin yapmış olduğu yöresel yemekleri, giysileri ve halk oyunları tanıtıldı. 

Akhisar Balkan Göçmenleri Dernek Başkanı Tunay Gül yapılan çekimler ile ilgili; “Biz Akhisar’da Balkanlardan göç eden insanlar olarak hem ata topraklarımızı hem de memleketimiz Akhisar’ın tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz. Bizler vatanına milletine kültürüyle katkıda bulunan dernekler olarak çocuklarımızla, gençlerimizle ve büyüklerimiz ile Akhisar’ımız için ve ata topraklarımız için durmadan çalışacağız. Kültür bit toplumun en önemli mirasıdır. Bizde mirasımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz.” Dedi.

Tanıtım çekimlerinin ardından yöresel yemekler seyircilere ikram edildi. Bol bol yapılan yemeklerden tadan Lokman Dağ; “Göçmenlerin en meşhur iki şeyi var. Biri yemekleri, biri de kızları” diyerek izleyenleri kahkahaya boğdu. Göçmen bayanlarının evlendikten sonra kilo aldıklarını dile getiren Lokman Dağ; “Bu kadar güzel yemeklerle kilo almayan bayanda, erkekte olmazdır her halde dedi.”  Akhisar’da bulunduğu süre içerisinde memnuniyetini dile getiren Lokman Dağ, yardımlarından ve katkılarından dolayı Akhisar Belediyesine teşekkürlerini iletti.