Akhisar’da faaliyet gösteren Balkan Göçmenleri Derneği ata toprakları Makedonya’ya yaptıkları destek amaçlı ziyaretlerinden dönüş yaptı. Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül önderliğinde 28 Haziran ile 5 Temmuz tarihleri arasında 60 kişilik ekip ile Makedonya’da 59 çocuk ücretsiz sünnet ettirildi.

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği hizmet binasında yapılan açıklamada Başkan Tunay Gül yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Tunay Gül dernek yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Yapılan bu ziyaretin bizlerde farklı bir önemi ve maneviyatını sizlerle paylaşmak istiyorum. Dernek yönetim kurulu olarak yaklaşık 120 gün önce aldığımız ve uyguladığımız ata topraklarında ihtiyaç sahibi çocuklarımıza kırtasiye ve giyimin yanısıra 59 tane çocuğumuzu düğünüyle sünnet kıyafetleriyle birlikte peygamber efendimizin sünnet işlemini sorunsuz bir şekilde icra ettik. Mahallemizdeki ihtiyaç sahibi çocuklarımızla birleştirdiğimiz bu anlamlı maneviyat yüklü etkinlikte derneğimize katkı ve yardımlarını esirgemeyen abilerimi ablaların dernek üyelerini sizlerle paylaşmaktan onur duyacağım.

    Sünnet işleminde bana destek olan üroloji uzm. Sayın Dr.Kubilay Kılınç’a Hemşire Adem Küçük’e ayrıca teşekkür ederim.

    Yiğittur kılavuz zeytincilik Ömer Kılavuz abime, AkhisarTOBB kadın girişimciler başkanı Şükran Füzün’e, Aşkı-Dem sanat atölyesine çalışanlarına, Sinan Solmaz abime, Sıdıka Yanar ablama, Selda Aksoy hanıma, Salih Hızlı başkanıma, Onur Pome’ye, Ramazan Yanara, Turan Karaya, Sedat Ayaz Abime, Paçacı Muhammet Çalışkan, Tahsin Yorguna, Mustafa Altınbasan Abime,Tunçsel  Öner Alanç Abime, Zekiye Çalışkan ablama, Bahadır Düztaş Abime, Fatma Keskin ablama,Hikmet Gıdaya, Ertuğrul ve Zeynep Abakaya, Vural İnşaata, Oğulcan Fermancıya, Rıza Bahar hocama, İbrahim Aslan Abime, Salik Akça’ya, Orhan Kısa Abime, Serkan Erdemliye, Mesut Cansevene,  Yusuf Hocaoğlu başkanıma, Kıymet Ergün teyzeme, Recep Kılavuza, Selman ve Serkan Kıran kardeşlere, Ali Merde Abime,  Kuloğlu ayakkabıcılık Ali Kuloğluna, Babalı ayakkabıcılığa, Demircanlar düğüncü mağazası Sadık Dermircan’a, Dostcom Taner Çolaklara, Koşan yapı inşaata, İklim ısı Tahir Memişler başkanıma, Sezgin ticaret Sezgin Akkaynağa, Özbeyt inşaat Kemal Barlığa, Peynirci enver adam kardeşlere, Hascanlar pastanesi Hakan Aktaşlıya, Kardeşler şekerleme Yalçın Çalışkan Abime, Dayko tabelaya, Akhisar pideye, Eczacı Hakan solak kardeşime, Muradiye Derbant ablama, Yıldırım penye Göksel Yıldırım Abime, Şaban Kılavuza, Yusuf Uzundağ hocama, Terziler odası başkanı Sami Ekerbiçer ve yönetim kuruluna  Sünnet çocuklarına sünnet hediyesi kol saati gönderen topi kardeşler Mehmet Çaldırı Abime ve saatçi Ali Benli AbimeAta topraklarında yurt dışında yapılan büyük ve anlamlı bu etkinlikte Başkan yardımcım Hakan Çalışkana İsmail Çokluğa Göksel Yıldırıma Ömer Darovaya dernek çaycımız Sadettin Yolcuya muhasebeci Şerif Şen Abime Yakup Saygılı hocama Serkan Gürsel hocama Onur Avcı ve Volkan Çalışkan kardeşime Özkan Türkoğluna ve tabiki bu organizasyonda çok büyük emek harcayan Tur sorumlum Sinem Akkaynağa ata topraklarında bizlerin eli ayağı gözü kulağı olan Süleyman Yakup ve rehberimiz Mustafa Taip kardeşime bizleri 3000 km sağ salim kazasız belasız götürüp getiren kaptan şoförlerimiz Recep Hozer ve Hakan kaptana Yapılan bu anlamlı yardımlaşma dayanışma etkinliğinde özellikle yurt dışında ata toraklarında böyle büyük bir organizasyonu zor ama eksiksiz bu saydığım isim ve dernek üyelerimle başarıyla sonlandırmanın mutluluğu içindeyiz. Kısacası derneğimizce yapılan bu etkinliklerde az çok demeden katkı sağlayan destek veren ilgi ve alakasını eksik etmeyen bu güzel insanlara bir kez daha sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunar yapılan yardımların hayırların kabul ve makbul olmasını dilerim.

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği olarak ben değil biz varız, biz büyük bir balkan ailesiyiz. İyi akşamlar dilerim.

Değerli basın mensupları sayın yönetim kurulum sevgili misafirlerimiz. Akhisar Balkan Göçmenleri derneği olarak 2. Sini gerçekleştirdiğimiz ata topraklarına ziyaretimizi tamamlamış bulunmaktayız.

Gezi programı 27 Haziran 2017 tarihinde saat 13:00 da bismillah diyerek ata topraklarına yola çıktık. 60 kişiden oluşan ziyaret ekibimiz 28 Haziran 2017 sabahı sabah saat 7 itibariyle Makedonya sınırlarına ulaşmıştır. Doyran gölü kenarında yapılan kahvaltıyla birlikte sırasıyla Strumca üzerinden Radovişe vardık. Köylerine gitmek isteyenleri yolcu edip sünnet şöleni için gerekli hazırlıklara başlandı. Sırasıyla kılavuz köyü Radoviş merkez Bucim köyü Alikoç ve Kocaali İŞTİP ve Radanya köyü sünnet çocukları kıyafetleri ve kırtasiye giyim yardımlarını ulaştırıp sünnet düğünü yapılacak olan alikoç köyünde hazırlıklarımızı sonlandırdık. 29 haziran saat 18:00 itibariyle yemeklerimiz hazır yöreye özel çalgı ve enstrümanları ile sünnet yapılacak yerimiz ayarlanmış bir şekilde programımıza başladık. Yöresel oyunlar ve müzik eşliğinde Türk bayraklarımızı açıp tekbir ve dualarla 29 çocuğumuzun sünnet işlemini başarı ile icra ettik. 30 Haziran 2017 tarihinde İştip Radanya yöresinde 29 çocuğumuzun daha sünnet işlemini icra ettik. Toplamda 59 sünnet işlemiyle birlikte mahallemiz ihtiyaç sahibi çocuklarımızla birlikte 300 çocuğumuzu bir nebze olsun sevindirebildiysek ne mutlu bize Allah kabul etsin. Gezimizin diğer bölümleri ise sırasıyla Gostivar, Bitola, Üsküp, Ohri,Selanik ve Kavala gibi tarihi Osmanlı eserlerini ziyaret edip rehberimiz aracılığıyla bilgi sahibi olduk ve 5 temmuz 2017 saat 13:00 itibariyle anavatana Türkiye’ye sevdiklerimize ailemize sağ salim kavuştuk” dedi. (BG)