İnşaatı yılan hikayesine dönen 13 bin kişilik Akhisar Arena’nın inşaatını üstlenen Hayranoğulları firması, ocak ayında sözleşmeyi tek taraflı fesheden Akhisar Belediyesi’ni mahkemeye verdi.

Mahkemenin davayla ilgili ara karar vermesine kadar yeni bir ihale açılmayacağı öğrenilirken önce 23 Ocak 2015, ardından 21 Ekim 2015’te hizmete gireceği açıklanan stadın bitme noktasına gelmesinin bu koşullarda en az 2 yıl daha gecikebileceği iddia edildi. 

Müteahhit firmanın şantiye şefi Müjdat Şara, belediyenin gerek proje aşamasında gerekse ihale aşamasında yapılan hataların üzerini kapatmak için haksız fesih yoluna gittiğini öne sürerek bu yüzden dava açtıklarını söyledi. 

Yer tesliminden itibaren, inşaatın yapılacağı arsanın zemini ile projenin eksik ve hatalı yönlerini anlatmak için belediyeye defalarca sözlü ve yazılı başvuruda bulunduklarını dile getiren Müjdat Şara, şöyle devam etti:

"2015 yılının temmuz ayından itibaren 30’a yakın yazı yazdık. Bunların hiçbirine yeterli içerikte cevap alamadık. Teknik bilgilerimizi anlamakta zorluk çektiler. Projede olmayan, ancak yapılması zorunlu imalatların belediye tarafından kabul edilmemesi üzerine bilirkişi kanalıyla tespit yaptırdık. Ülkenin pek çok kentinde kamuya ait inşaatlar yapıyoruz. Bizi zarar etmek değil, ismimizin lekelenmesi üzer. Mahkemenin vereceği kararı bekleyeceğiz." (Haber Merkezi)