Akhisar Arena stadı için  sözleşme hükümlerini yerini getirmediği için yüklenici firma ile aralarında  sözleşmeyi fesih eden Akhisar Belediye başkanlığı, firma ile mahkemelik oldu. Firmanın  tekrar ihaleye çıkılmaması kararı aldırması üzerine karşı atağa geçen Belediye  yürütmeyi durdurma kararına kaldırttı. Belediye  yarım kalan Akhisar Arena stadının geri kısmı için önümüzdeki aylarda tekrar ihaleye çıkacak.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, yardımcıları  Ömer İşçi, Latif Çakmak, Ali Velestin ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu ile birlikte,  tarihi, restore edilen  Zeynezade Halk Kütüphanesi eski binasında  basın toplantısı  düzenledi. Başkan Hızlı,  Akhisar Arena inşaatının başlangıcından bu güne kadar ki gelişmeleri net bir şekilde açıkladıktan sonra, “Yüklenici firmanın, ihaleye çıkmama  kararına  yaptığımız itirazı değerlendiren  Mahkeme, kamu yararı düşünülerek ihaleye çıkmama kararını kaldırdı. Belediye  ve firma ile  bu güne kadar yapılan inşaat için tespitler yapıldı. Şimdi belediye birimlerimiz  seri bir şekilde İhale yasası gereği  geri kalan inşaat için ihale şartnamesini hazırlıyorlar. En kısa zamanda  ihaleye çıkmayı amaçlıyoruz. Tabii ki  İhale yasası ve yönetmelikler gereği yükümlüklerimiz var. Ben şahsım ve arkadaşlarım ile birlikte bütün gönlümüzle inşaatın en kısa zamanda bitirilerek, başarılı olan takımımızın  Akhisar’da maçlarını oynamasını istiyoruz. Fakat yasal ve yönetmelik engeller karşısında  elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Azimliyiz; Akhisarlılar  takımlarını mutlaka  Akhisar Arena stadında izleyeceklerine inanıyoruz.” Dedi. Salih Hızlı  basın mensuplarının çeşitli sorularını açık yüreklilikle cevaplandırdı.

Akhisar Arena stadı inşaatı yüklenici firma tarafından 11 Ekim 2013 tarihinde , yüklenici firma tarafından işe başlama tarihi olarak belirlendi.  Bitiş tarihi 500 gün olarak belirlenen inşaat, yasa ve yönetmelikler gereği 2016 yılı başına kadar uzadı. Firma yükümlülüklerini yerine getirmediği için Akhisar Arena’nın sahibi olan Akhisar Belediyesi firma ile sözleşmelerini fesih etti. Firma mahkemeye verdi. Bu günlere gelindi. İhale takip eden bazı kurumlardaki yetkililer ve teknik elemanlardan alınan bilgilere göre, 1 ay içinde ihale şartları belirlenirse, prosedür gereği Akhisar Arena stadının geri kalan bölümlerini yapmak isteyen  firmanın normal şartlarda en erken 3 veya 4 ay sonra inşaata  başlayacağını öğrenildi.