Akhisar Anadolu Gençlik Ayasofya’yı Tekrar Cami haline dönüştürme kararı almalıdır Dedi. Akhisar Anadolu Gençlik Dergi Temsilciliği Paşa Mahallesi 50 sk’ ta bulunan Anadolu Gençlik Dergi Temsilciliği binasında basın açıklamasın yaptı. Akhisar Anadolu Gençlik Dergi Temsilciliği Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması ile ilgili Basın açıklamasını. Akhisar Anadolu Gençlik Dergi Temsilciliği adına Metin Toktaş yaptı. Toktaş açıklamasında şöyle dedi.

“Kıymetli Akhisarlı hemşerilerimiz ve değerli basın mensuplarımız;

Geçtiğimiz Cuma günü (07/03/2014) İstanbul’umuzda hıristiyan ortodoks birliği, AB sürecinde ekümenlik söylemleri çerçevesinde bir zirve gerçekleştirdi. Zirveye, Fener Rum ortodoks Patriği Bartholomeos’un davetiyle ; Rusya, Sırbistan, Gürcistan, Slovenya, Kıbrıs Rum Kesimi, Kudüs Ortodoks Patriği, Romanya, Polonya, Ukrayna, Moldova, Bulgaristan, Arnavutluk, Cumhuriyeti ve Yunanistan patrikleri katıldı. Fener Rum ortodoks Patriği Bartholomeos, Sempatik görünüşünün ardındaki asıl niyeti belli edercesine yaptığı açıklamada; “ Türk kamuoyunun bir kesiminde, Ayasofya’nın camiye çevrilmesi yönünde bir meyil gözlemleniyor. Kilise olarak biz buna karşı durmaktayız. Bizimle beraber böyle bir olasılık karşısında tüm hıristiyan dünyası, mezhep farkı gözetmeksizin yekvücut olup, tepkisini ortaya koyacaktır.” diyerek tehditler savurmuştur. Bir olasılığa bile bu tepkiyi koymasında takındığı Cüretkarlığı ülkemizin içinde bulunduğu durumdan faydalanmak istemesine yorumluyoruz. Halbuki hiçbir dönemde olmadığı kadar azınlık hakları çerçevesinde birçok haklara sahip olmuşlardır. Sümela manastırı açılıp ayin imkanı verilmiş, Sarıyer Aya Yorgi Kilisesi, İskenderun Süryani Katolik Kilisesi, Diyarbakır Surp Gregos Kilisesi, Van Akdamar Kiliseleri açılmış, yapılan son değişiklikle de çoğu kilisenin elektrik faturaları müftülükler tarafından ödenmeye başlanmıştır. Bu uygulamaların tamamının, ecdadımızın yaptığı gibi din ve vicdan hürriyeti çerçevesinde düşündüğümüz halde, yapılan bu düzenlemelerin, bir tavizmiş gibi algılanıyor olması düşündürücüdür. Yapılanlara razı olmayacakları ve yetinmeyecekleri belli olmuştur. Bu Cüretkar açıklamalarında, tabiî ki yıllardır ülkemize ve İslam ülkelerine empoze edilen “Dinlerarası Diyalog ve Hoşgörü “ projesinin de etkin olduğu aşikardır.

Avrupa’da tırmanan İslam düşmanlığı, İspanya’daki garabet heykeli, papazın Kur’an-ı Kerimi kameralar önünde yakması, Amerikan askerlerinin Kitabımızı fırlatıp atması ve Müslümanlara ait Avrupa’daki camilere yapılan saldırılar, Dinlerarası Diyalog ve Hoşgörü projesinin ya da maskelenmiş adıyla “Medeniyetler arası İttifak ” projesinin ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki bitmez emellerine cesaret vermekten başka bir işe yaramadığının bir göstergesidir. Haçlı seferleri bugün ortadoğuda tüm hızıyla sürmekte iken, iyi niyetli Müslüman kardeşlerimize, hoşgörü adıyla yaklaşıp ,mücadele dirençleri köreltilmek istenmektedir. Hoşgörünün ölçüsünü Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz koymuştur. Kur’an ve Sünnetin önüne geçmek, Allah’ın hududunu (Hududullah) aşmak anlamına gelir. Haşa, Allah’tan daha çok merhametli olmaya, Allah’tan daha çok bilgili olmaya soyunmak anlamına gelir . Öte yandan İslam, her insanın, her inanç ve düşünce hakkını koruma altına almıştır. Bu bağlamda hıristiyanların kendi inançlarını yaşayabilmek için, bir araya gelip toplantılar yapmasına söyleyecek sözümüz olmaz. Ancak, İstanbul’un ve Fethin sembolü bir Camii olan Ayasofya’nın tüm İslam dünyasında temsil ettiği değerlere yönelik tehditvari söz ve eylemlere göz yummayız. Aksini savunmak,eskiden İstanbul bizastı, şimdi İstanbul’u onlara geri vermeliyiz demekten ya da Malazgirt’ten önce Anadolu bizansındı, şimdi biz gidelim kendimize yeni bir vatan bulalım, Anadolu’yu bizansa geri verelim demekten farkı yoktur. Anadolu Gençlik Camiası olarak Ayasofya’nın Camii olarak ibadete açılması için geçtiğimiz yıl 10 milyonu aşan imza kampanyası düzenlemiş ve Ayasofya Camii önünde onbinlerin katıldığı namaz eylemi gerçekleştirmiştik.

Bu tür tehditvari çıkışların önünü almak ve Müslüman dünyasının yüzünü Türkiye’mize çevirmek bakımından, Bakanlar Kurulunun toplanarak Ayasofya’yı Tekrar Cami haline dönüştürme kararı almalıdır. En etkin cevap ta bu olacaktır” dedi.