Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında yaklaşık 5 ay önce Akhisar’a yapılması kararlaştırılan 251 Bin Dev Öğrenci Amfi Tiyatrosunun Temeli bugün atıldı.

Hüsnü Kahraman Kültür Parkı ve Sağlıklı Gölet Alanında gerçekleştirilen temel atma törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün yanı sıra Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, çok sayıda protokol üyeleri, öğrenciler, ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan program Akhisarlı müzik öğretmenlerinin konseri ile devam etti. Konserin ardından Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Akhisarlı Dev öğrenciler basına toplu fotoğraf çektirdi.


Programda Konuşma yapan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz konuşmasından önce konseri gerçekleştirilen öğretmenlere çiçek takdiminde bulundu. Vali Daşöz, “Bugün burada konuşma düzeni alışılmıştan faklıdır. Değerli kaymakamımız ve belediye başkanımızla aramızda konuştuk dedik ki bugün sadece öğrenciler konuşacak. Bendi şimdi buna açıklık getirmek amacıyla konuşuyorum. . Bir kere bu zarif davranışlarından dolayı değerli kaymakamımıza ve belediye başkanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Dev öğrenciler bugünü doya doya yaşasınlar ve hissetsinler diyorum. Bugün onların günü” dedi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün isteği üzerine konuşma yapan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ve Belediye Başkanı Salih Hızlı’da duyu ve düşüncelerini dile getirdi.

İlk konuşmayı Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptı. Hızlı, “ Bugün bizim için çok mutlu bir gün, çünkü Akhisar’ımıza çok önemli bir eser kazandırıyoruz. Fiziki anlamından daha öte çocuklarımızın katkıları çok anlamlı. Biz Akhisar’ da her işimizi bu şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bunu da birleşerek ve paylaşarak yapıyoruz. Fiziki mekanlar ancak bu şekilde paylaşıldığında ve yapıldığında önemlidir. Ben 251 bin dev öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten müthiş bir organizasyon hazırlanmış ve birçok şeyden haberimiz yoktu ve bize sürpriz oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Hızlı’nın ardından Akhisar Kaymakamı Kamil Köten’de duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Kaymakam Köten, “Çok değerli konuklar, bu projede öğrencilerimizden bir şey alma projesi değildi bu proje kitaplarda öğrencilerimize bilgi verme, öğrencilerimize teorik olarak eğitimin amaçlarıyla ilgili hedeflerini uygulamaya sokma projesidir. Bu projeyi başlattığı için şükranlarımızı arz ediyorum. Bu eser içinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.” Dedi.

Konuşma merasiminin ardından Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Dev Öğrenciler Akhisar Amfi Tiyatrosunun temeline ilk betonu dökerek temel atma törenini gerçekleştirdi.

Programın sonunda Akhisar Belediyesi tarafından katılımcılara Pilav ve şerbetli lokma ikram edildi.
3 bin kişilik ve 2 bin 588 metrekare oturma alanına sahip anfitiyatronun içinde 12 adet dükkan bulunuyor. 5 Eylül'de yapım çalışmalarına başlanılan Anfitiyatro'nun 12 Nisan 2013'de bitmesi planlanırken, toplam 1 milyon 641 bin TL'ye mal olacağı bildirildi.