Akhisar Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılan toplantıda Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımı ile program tanıtımı yapıldı. Festival amacının zor zamanlar geçiren esnafın yüzünü güldürmek ve indirimli ürünleri halk ile buluşturmak olduğunu söyleyen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu,  26 Ocak Pazar günü saat 18.00’de Akhisar Belediyesi önü Milli Egemenlik Meydanı’nda Ece Seçkin konserinin yapılacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin ekonomik olarak zor zamanlardan geçtiğini, esnafların kepenk kapattığını ve vatandaşın alım gücünün düştüğünü söyleyen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, belediye olarak kentteki ekonomiyi canlandırmayı, esnafın yüzünü güldürmeyi ve indirimli ürünler ile vatandaşı buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Besim Dutlulu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Akhisar'ımızda uzun yıllardır yapılmayan Alışveriş Festivalimiz, esnaflarımızın, oda ve derneklerimizin, halkımızın destekleriyle yeniden hayata geçiyor. Bildiğiniz gibi ülke genelinde ekonomik olarak zor zamanlar yaşıyoruz. Esnaflarımız kepenk kapatıyor, vatandaşlarımız pahalılık sebebiyle diledikleri gibi alışveriş yapamıyor. Bu tüm Türkiye’yi kapsayan genel bir durum. Bu noktada neler yapabiliriz; esnafımıza nasıl katkı sağlayabiliriz, vatandaşımızı nasıl memnun edebiliriz, ekonomimizi nasıl canlandırabiliriz diye düşündük ve Akhisar Alışveriş Festivali'ni yeniden hayata geçirme kararı aldık.

ESNAFIMIZIN REKLAMINI ÜCRETSİZ YAPACAĞIZ 

Yıllar önce başlatılan fakat sürdürülemeyen bu festivali 23-26 Ocak tarihleri arasında başlatıyoruz. Amacımız ticari açıdan zor zamanlar yaşayan esnafımızın yüzünü güldürmek, indirimli ürünleri halkımız ile buluşturarak şehrimizdeki ticari canlılığı arttırarak kent ekonomimize katkı sağlamak. Esnaflarımızın reklamını festival boyunca halkımıza ücretsiz olarak biz yapacağız. 

ŞEHRE HAREKET KAZANDIRILACAK

Bu festivali sadece Akhisar merkezli olarak yapmayı düşünmüyoruz; çevre il ve ilçelerimize de davetiye yollayarak oradaki vatandaşlarımızı da buradaki indirim fırsatları ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bu sayede esnaflarımızın, tüccarımızın, vatandaşımızın yüzü güldürürken bir yandan da dışarıdan gelen vatandaşlarımız ile Akhisar'ımızın tarihini, turizm potansiyelini de tanıtmak istiyoruz. Akhisar, hızla büyüyen bir kent. Bu sebeple bu tarz organizasyonların şehrimize hareketlilik kazandıracağını ve değer katacağını düşünüyoruz. 

Belediye Başkan Yardımcımız Ekrem Kayserili'nin başkanlığında oluşturulan komisyon toplantılarında esnaflarımızın, oda ve derneklerimizin görüşlerini alarak festivalimizin içeriğini oluşturduk. İndirim fırsatlarının, çekilişlerin yanı sıra eğlence dolu bir festival sizleri bekliyor. Bu süreç içerisinde esnafımızdan ve halkımızdan gelecek yeni fikir ve önerilere de açık olduğumuzu bilmenizi isteriz. Sonuçta bu etkinlik esnafımız ve vatandaşlarımız için yapılıyor. 

Ben, bizimle uyum içerisinde çalışan ve desteklerini esirgemeyen Akhisar Ticaret ve Sanayi Odamıza, Akhisar Ticaret Borsamıza, Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize, Esnaf odalarımıza ve derneklerimize, fikir önerilerinde bulunan esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki festivalimiz amacına ulaşır ve sadece 4 gün sürmez ve daha uzun süre devam eder; halkımız ve esnafımızın yüzü güler. Çok teşekkürler” dedi.

5 YIL SONRA YENİDEN YAPILIYOR

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ulusoy, “En son 2015 yılında Akhisar’da Alışveriş Festivali yapılmış, dördüncüsü yapılmış o dönemde ve 5 yıllık bir ara süreci var. 23-26 Ocak tarihleri arasında yine festivalle Akhisar’ı buluşturuyoruz hep birlikte ekonominin sıkıntılı dönemler geçirdiği zamanlarda esnafımıza üyelerimize bir takım destekler vermek lazım. Bunların başında da bu tür faaliyetler gelmektedir. Ben inanıyorum ki Manisa’nın tüm il merkezi olmak üzere tüm ilçeleri ile birlikte bu festival döneminde Akhisar’a insanlar aileleri ile birlikte gelecekler, alışverişlerini yapacaklar, keyifli zamanlar ve anlar geçirecekler. Çünkü burada bir takım etkinlikler var, verilen bir emek ve çaba var. Bunun sonucunda da Akhisar’da hak ettiği kazancı sağlayacak diye düşünüyorum. Bu konuda biz sayın başkanımıza gidip festivali hep birlikte Borsamız ve diğer esnaf temsilcileri il birlikte yapalım dediğimizde bizi kırmadılar.  Bizleri kırmadığı ve bizlere ön ayak olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Hayırlısı olsun” dedi.

HERKESİ ALIŞVERİŞ FESTİVALİNE DAVET EDİYORUZ

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, “Çok güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bu Akhisar Alışveriş Festivali güzel bir fırsat olmuş, buradaki esnafımız için de bir fırsat olacaktır. Herkes için tanıtım ve tanışma fırsatı olacaktır. Tabi ki birazcık da birlikte ve beraberliğin öne çıkacağı bir zamandan bahsediyoruz. En önemli konu da şu; şunu düşünmeliyiz ki biz burada kazandığımız paraları burada harcamamız gerekiyor. Bazen bazı yerlerde, bazı AVM ve şehirlerde çok daha ucuza olduğunu düşündüğümüz alışveriş yapmak için o günleri beklediğimiz günlerden Akhisar’da bugünlerin de olabileceğini bilmek bizim ve bu şehirden parasını kazananların parasını burada harcayacakları günlere getirdi. Herkesi bu duyarlılıkla bu festivale davet edip önemli olan burada güzel günleri herkese gösterebilirsek hem tüketiciye hem bu işin esnafına bunun tekrarlarını yapmak da bizlere de fırsat olmuş olur. Bu organizasyonlar kolay olmuyor, komitede çalışan arkadaşlar çok ciddi uğraştılar öncelikle hepsine tek tek teşekkür ederim. Çok zor bir iş yapılıyor, afişini astık bu iş oldu değil, bu konuda herkesin ikna etme gücü vardır, bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada halkımıza da bunu anlatmak istiyoruz, Akhisar bizim Akhisar’a sahip çıksın. Herşey çok güzel olacak. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

ESNAFIN DA VATANDAŞIN DA YÜZÜ GÜLECEK

Akhisar Esnaf Odaları Başkanı Hasan Ali Men, “Maalesef 2015 yılından buyana bazı sıkıntılardan dolayı Alışveriş Festivali yapılmadı. Mesela 2013 yılında yaptığımız festival çok başarılı geçmişti. Bu 2020’de yapacağımız festivalin de çok çok başarılı geçeceğine inanıyorum. Değerli arkadaşlarımız, belediyemiz, komisyonda yer alan arkadaşlarımız her şeyi en ince noktasına kadar değerlendirdi. Esnafımızın tam ölü ayı, Aralık ve Ocak ayıdır. Ben festivalin esnafımıza çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum, en azından biriken borçlarını ödeme açısından bir fırsat olacaktır. Esnafımız daha önceki festivallerden deneyimli,  özellikle merkez çarşıdaki esnafımız çok deneyimli arkadaşlarımız, tüm hazırlıklarını 23-26 Ocak’ta yapılacak festivale endekslemiş durumdalar. Gerekli stoklarını da yaptılar, halkımız adına çok büyük indirimlerin de yapılacağına inanıyorum. Alışveriş yapamayan ekonomik sıkıntı maalesef  hepimizin bildiği gibi ülkemizin içinden geçtiği bu durum mutlaka her bölgeyi de etkiliyor. Bu alışveriş festivalinin bir nebze de olsa esnafımızın önünü açacağına önümüzdeki dönemde de borçlarını ödeyerek ekonomik katkısının olacağına inanıyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Daha önceki alışveriş festivallerin esnafların geri dönüşlerinin çok memnuniyet verici olduğunu işaret eden Akhisar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ruşen Üren, “Verilmiş olan emek ciddi bir emek, bu konuda komisyon toplantılarına katıldık, bu alışveriş festivali bittikten sonra inşallah belediye başkanımız ve diğer arkadaşlarımız ile birlikte bizim arkadaşlarımız esnaflarımız iyi ki yaptınız, Allah sizden razı olsun dedirtebiliyorsak bu da bizim mutluluğumuzun anlamına gelir. Piyasanın en durgun olduğu dönemde olduğunun da bilincindeyiz. Akhisarlı vatandaşlarımızın ve dışarıdan geleceklerin Akhisar’da alışveriş yapması esnafımıza büyük katkı sağlayacağının inancındayım. Buraya çevre köylerden ve ilçelerden gelecek olan arkadaşlara da belediyelere örnek olma adına Akhisar Belediye’mizin yıllar sonra böyle girişimde bulunmasından dolayı Besim başkanımıza ve oda başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız” dedi.

Akhisar’ın marka şehir olmaya başladığını ifade ederek sözlerine başlayan Akhisar Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney, “Marka şehir olarak yapılan teşviklere, düşüncülere Akhisar esnafının da katılmaya başladığını görüyorsunuz. Çok hoşuma gitti, esnaf artık burada indirim yapmaya başladı. Bu da demek ki artık oturmaya başladı ve festivallerin daha da önünü açacak göstergeydi. 5 yıl sonra oldu, esnaf ekonomik sıkıntılı bir dönemde, gerçekten bunu düşünüp de bunu uygulayıp ekibi ile beraber esnafımızın önünü açan Besim başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bizler için önemliydi, esnaf için önemliydi. Ekip arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, güzel bir festival olacağını bundan sonra eskiye nazaran katılımın artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

FİNALDE ECE SEÇKİN SAHNE ALACAK

Dolu dolu bir festivalin Akhisarlıları beklediğine değinen Belediye Başkanı Besim Dutlulu, program içeriği hakkında bilgiler verdi. Dutlulu, “Alışveriş Festivali için oluşturduğumuz sosyal medya hesaplarından tanıtımlarımızı yapacağız, basın yoluyla halkımızı bilgilendireceğiz. Festival boyunca yapılacak etkinlikler için bir kitapçık oluşturduk ve bunları herkesle paylaşacağız. Yapılacak indirimlerin yansıra okulların tatil olması nedeniyle çocuklar için yapılacak aktiviteler de bulunuyor. Festival 23 Ocak Perşembe günü saat 14.00’de yapacağımız kortej ile başlayacak. Daha önceki yapılan festivallerden memnun olmuştuk. Esnafımızın geri dönüşünün güzel olması nedeniyle biz de bu olaya başlama kararı aldık. Umuyorum ki bu sene de memnun olurlar, ayrıca biz bu festivali biraz daha yaymak istedik. Aktivitelere daha önceki festivallere nazaran daha geniş bir bölgede olacak. Mümkün olduğunca daha çok esnafımızı bu işin içine katmaya çalıştık. İnşallah hem Akhisarlılar hem de esnafımız bu işten memnun olur ve güzel bir 4 gün olur Akhisar’da. En son finalde de Ece Seçkin konserimiz var, Pazar günü saat 18.00’de meydanda. Sadece Akhisar’dan değil çevre bölgelerden gelecek herkesi şehrimize bekliyoruz” dedi.
 













l