Haber Merkezi

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma kurulu ve Türkiye İş kurumu Manisa İl Müdürlüğü iş birliği ile eski hükümlülere ve denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan vatandaşları meslek edindirmeye yönelik bilgisayar kursu sınıfı oluşturuldu.

Akhisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen bilgisayar kursu 22/10/2012 tarihi itibari ile 12 kursiyer ile başladı. Hafta içi her gün 5’er saat dersler şeklinde düzenlenecek kurs toplam 160 saat olup, yaklaşık 2 ay sürecek. 35.000 Tl bütçe ile açılan kurs süresi boyunca bilgisayar işletenliği eğitimi görecek olan kursiyerlerin, kursu başarı ile bitirmeleri halinde bilgisayar kullanma sertifikası alacaklardır.

Ayrıca kursiyerlere katıldıkları her gün için 20’şer tl de cep harçlığı verilecektir. Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner kurs hakkında yaptığı açıklamada, “Bizler eski hükümlülerin, iş hayatını atılmaları ve toplumla adaptasyonlarının sağlamak için bu gibi projeler ile destek olmaya çalışıyoruz. Onlar da ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Daha önce de doğal gaz iç tesisatçılığı, kaynakçılık, kanatlı tavuk yetiştiriciliği ve yumurtacılık ile ilgili kurslar açtık. İlerleyen süreçte yeni projeler ile esli hükümlülere ve suç mağdurlarına destek olmak en büyük temennimizdir” ifadelerini kullandı.