Akhisar Atatürkçü Düğünce Derneği (ADD), Kayalı İş Hanında bulunan dernek lokalinde yaptığı basın açıklamasında, ünlü Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ve ADD kurucusu ve Genel Başkanlarından olan Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürülüşlerinin içerisinde bulunduğu bu haftayı “ Adalet ve Demokrasi” haftası olarak andıklarını dile getirdiler.

Akhisar ADD Başkanı Günhan Bakırlıoğlu yaptığı basın açıklamasından önce genel merkezlerinin tutumu üzerine bu haftayı “Adalet ve Demokrasi Haftası” olarak ilan ettiklerini ve bu yüzden de Uğur Mumcu ile Muammer Aksoy’un ölüm yıl dönümlerinde basın açıklaması ile kamuoyuna duyrmak istediklerini dile getirdi.

Akhisar ADD’nin yönetim kurulu üyelerinin ve üyelerinin bir kısmının katıldığı basın açıklamasında Günhan Bakırlıoğlu, Atatürk’ün ölümünden sonra devrim karşıtı sürecin başladığını, Cumhuriyetin temel niteliklerine ve Atatürk ilke ve devrimlerine Ak Parti iktidarında doruk noktaya çıktığını dile getirdi.

CUMA NAMAZI İZNİ

Yapılan basın açıklamasında Demokrasinin ve Hukukun kullanılarak Laik Cumhuriyeti bir din devletine dönüştürülmek için oyunların oynandığını dile getiren Bakırlıoğlu; “Bunun işareti yine Cama Namazı iznini düzenleyen Başbakanlık genelgesiyle ortaya konulmuştur.” Dedi. Aynı zamanda öldürülen gazeteci ve aydınların da katillerinin halen bulunmamasını eleştirdi.

“CUMHURİYET KAZANACAKTIR”

Türkiye Cumhuriyetinin, her türlü engel ve sorunları aşarak çağdaşlaşma yolunda tarihsel yürüyüşünü sürdüreceğini dile getiren Bakırlıoğlu; “Laik Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimlerini korumak, savunmak yolundaki şehitlerimiz unutulmayacak, eninde sonunda Cumhuriyet kazanacak” dedi.

Basın açıklamasından sonra katılanlara teşekkürlerini ileten Bakırlıoğlu; “Devrim şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız.” Dedi.