Bölgemizin bu hafta sonu kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden inen İzlanda kökenli alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemlerinin etkisine girmesi bekleniyor.

21.12.2019 Cumartesi günü kuvvetli lodosla birlikte kıyı kesimlerde başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, 22.12.2019 Pazar günü Bölge genelinde görülmesi bekleniyor.

Pazar günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde (60-80 yer yer 100 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

23.12.2019 Pazartesi günü beklenen yağışların kıyı illerinde gök gürültülü sağanak şeklinde ve kuvvetli olacağı, rüzgarın ise güney ve güneybatı yönlerden fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yağışların önümüzdeki hafta ortasına kadar yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Yüksek basınç ve sıcak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte hafta başında batı bölgelerimizden başlayarak azalması ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor.

İzmir’de hafta sonu Cumartesi günü başlayacak yağışların Pazar ve Pazartesi günleri de devam edeceği ve Salı günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği ve bu yağışların pazartesi günü gök gürültülü sağanak şeklide ve kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güney yönlerden Cumartesi günü kuvvetli (40-60 km /saat) Pazar günü ise kuvvetli fırtına şeklinde (70-100 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı yayımlanacak meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve gereken tedbirlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı: 20.12.2019 Cuma 12:20 - 24.12.2019 Salı 18:00