AKGİAD Yönetim Kurulu Başkan Özkan Kalın Yönetiminde toplanarak, son zamanlarda tırmanan terör olayları ile ilgili bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamada yönetim kurlu üyeleri; Bilal Özükırmızı, Murat Aslan, Özkan Demirdöğen, Rafet Soydemir, Burçin Karakuş, Mert Başaran ve Fahri Dirikbil hazır bulundular.

Büyük Türk Milleti, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bölücü terör örgütlerine karşı iç ve dış cephede yürüttüğü mücadele, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, demokrasi ve barış adına hayati önemdedir. Bu mücadele birlik, barış ve Vatan mücadelesidir. Batıdan- doğuya, kuzeyden- güneye bütün yurttaşlarımızın yüreği Mehmetçik ile çarpmaktadır.

Ülkemizde huzur, sükûn ve kardeşlik ikliminin hâkim olmasından rahatsız olan odaklarca gerçekleştirilen ve birçok Vatan evladımızın ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. İnsanlığa, birlik ve beraberliğimize yönelik saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralı kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyoruz.

Bu saldırıyı gerçekleştirenler ise planları, gerekçeleri ne olursa olsun terörist, mensup oldukları yapılar terör örgütü, bu örgütlere arka çıkanlar, sessiz kalanlar, açıktan ya da gizli destek verenler ise terör destekçisidir. Millet olarak, acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız ortaktır. Acılarımızı yarıştırmayacağız, acılarımızı paylaşacağız, yasımızı birlikte tutacağız. Türkiye, milleti ve devletiyle acıları ortaklaştırma, kardeşlik ve birlik potasında birlikte yaşama tavrını ortaya koyacaktır. Çanakkale ruhunu bir kez daha tescilleyerek, gerçekleştirilen terör saldırısı ve ölen insanlarımız üzerinden toplumsal gerginlik, ötekileştirme, çatışma ve kutuplaştırma söylemlerinin milletimizce boşa çıkarılacağına yürekten inanıyoruz.

Bütün vatandaşlarımızın huzurunun, yaşama haklarının ve güvenliklerinin teminat altına alınması için devletin ilgili birimlerinin azami gayret ve hassasiyet göstermesini istiyoruz. 
Acılarımızı ve yasımızı birlikte yaşama irademize zarar verici beyan ve yaklaşımlardan kaçınılmasını bekliyor, milletimizin birlik ve kardeşlik kararlılığının siyasi kulvarda da hâkim olması gerektiğine inanıyoruz.

Milletimizi, siyasi partileri, siyasi liderleri, sivil toplum örgütlerini, sermaye ve medya kuruluşlarını basireti hâkim kılmaya, ferasetli davranmaya, aklıselim ve ortak akılla birlikte düşünmeye davet ediyoruz.

Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu sivil toplum örgütü olarak, teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için, dün olduğu gibi, bugün de, yarın da sorumluluk almaya hazırız. Bütün dünya bilmelidir ki; Cumhuriyetimizi yıkacak ve vatanımızı bölecek bir güç tanımıyoruz. Büyük Türk Milletinin bağımsız ve özgür yaşama kararı sonsuza kadar sürecektir.