Akhisar Genç İş Adamları Derneği dernek lokalinde gerçekleştirilen basın açıklaması ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Akhisar ziyaretini bildiren AKGİAD Yön. Kurulu başkanı Özkan Kalın Akhisarımızın büyüyüp geliştiğinin önemini vurgulayarak 22 Aralık saat 20.00'da KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Akhisar Gölet Büyük salonda gerçekleştireceği konferansı duyurdu. 


Kalın;'Akhisarımızın iş hayatına ve sosyal hayatına yeni pencereler açmak, vizyonunu geliştirmek için faaliyet gösteren Akhisar Genç İş Adamları Derneği olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

     Kendi kabuğunu kıran, kent kimliğinin her geçen gün güçlendiren Akhisarımıza bir katkı da biz yapmak istedik. Bu nedenle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin ikinci Cumhur Başkanı sayın Mehmet Ali TALAT beyi Akhisarımıza davet ettik. Sayın  Cumhur Başkanımız bizin bu davetimizİ çok samimi ve sıcak yaklaşarak davetimizi kabul etti.

         Dünya siyasetinde ve diplomasisinde odak olmuş sayın Mehmet Ali TALAT beyin engin tecrübe ve vizyonundan hep beraber pay almak bu kentin kimliğini daha da güçlendirecektir.
         Tarih persfektifinde Türkiye - Kıbrıs ilişkileri hem tarihin, hem bu günün, hem de yarının vizyonu için çok önemli bir konferans olacaktır.

         Kent kimliğini her geçen gün geliştiren, ve kent kimliğine sahip çıkan Akhisar için bu konferansı çok önemsiyoruz ve bu nedenle tüm Akhisarlıları 22 aralık Pazartesi günü saat 20:00 de Gölet Büyük salonda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin 2. Cumhur Başkanı sayın Mehmet Ali Talat beyin tarih persfektifinde Türkiye- Kıbrıs ilişkiler konferansına bekliyoruz.

         Bu konferansın gerçekleşmesinde emek veren herkese, katkı veren herkese Akhisar adına, Akhisarlılık adına ve kent kimliği adına yaptığı hizmetlerden dolayı bir AKGİAD Yönetim Kurulu olarak çok teşekkür ederim." dedi.