Doğru ve tarafsız olarak bilgilendirilmemiz gibi önemli bir görevi üstlenen basın kuruluşlarımızın aynı zamanda demokrasinin güçlenmesinde önemli bir rolü vardır. Günümüzde hızla gelişmekte olana kitle  iletişim araçları, basın ve gazeteciler; yaşadığımız çevre ve dünyadaki gelişmeler hakkında bizleri bilgilendirmekte, ayrıca AKGİAD’ın faaliyetlerinin üyelerine ve Akhisar halkına iletilmesinde büyük rol oynamaktadır.

24 Temmuz; 1908 II. Meşrutiyet’ te Anayasa’nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gün. Bu nedenle 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kabul edilmiştir.

Basınımızın özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyoruz. Basından sasürün kaldırılışının 106. Yıl dönümünü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Bizleri her organizasyomda yalnız bırakmadıkları içinde ayriyeten teşekkür ediyoruz.

Filistindeki insanlık zulümünde yaşamını yitiren kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Bu zulmün en kısa zamanda sona ermesini temenni ediyoruz.