Kahvaltıya AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti İlçe başkanı Fatih Füzün, Gençlik Kolları başkanı Mert Şenay, Belediye meclis Üyesi Ali Rıza Çelik ve basın mensupları katıldı.

FÜZÜN: “BASIN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

AK Parti Akhisar ilçe başkanı Fatih Füzün: “Allah razı olsun hepinizden. Akhisar’da hep beraber çalışıyoruz. Akhisar’a yapılması gereken ne varsa sizler bizlere önderlik yapıyorsunuz. Eksiklerimizi söylüyorsunuz. Biz sizlerden memnunuz. Siz de bizden memnun olduğunuz sürece hiç sıkıntı yok. Gününüzü tekrar kutluyoruz” dedi.

 AYDEMİR: BASIN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Kahvaltıda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir: “24 Temmuz sansürün kaldırılması, gazeteciler ve basın günü olması nedeniyle biz o gün sizlerle bir araya gelemedik. Ama bugün haftanın ilk iş günü sizlerle kahvaltıda birlikte olmak istedik. Sağ olsun ilçe başkanımız bugünü değerlendirdi. Başkanımız devamlı yaz, kış, yağmur, çamur demeden her gün bizimle beraber basındaki arkadaşlarımız dedi Fatih başkanım. Onlarla bir araya gelip hoş sohbet edelim bir de günlerini hep birlikte kutlayalım dedi Basın bayramınız kutlu olsun" dedi. 

“HASTANELERİMİZİN HER BİRİ 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA”

Uğur Aydemir:" Meclisimiz arife gününe kadar gece gündüz çalışarak tatile girdi. Biz de meclisin çalışmadığı günlerde seçim bölgemize geliyoruz, vatandaşlarımızın dertlerini dinleyip not alıyoruz. Çözebildiğimizi anında çözüyoruz, çözemediğimizi bakanlarımıza iletiyoruz. Pandemi dünyayı kasıp kavurdu. Bu pandemi sürecinde bizler de ülkemiz de etkilendi. Ama çevremize baktığımız zaman, büyük ülkelere baktığımız zaman pandemide ne kadar büyük sıkıntı çektiklerini hep birlikte gördük. Ama ülkemize baktığımızda hangi vatandaşımızın bir rahatsızlığı olsa istediği zaman, istediği dakikada, rahatsızlandığı andan itibaren sağlık hizmetlerine erişebilme imkanına sahip. Biz dünün Türkiye’sini çok iyi hatırlıyoruz. Ara ara hafızalarımızı yoklamak lazım. Bizler bir arkadaşımız hastalandığı zaman vizite kağıdı yazmaktan başımızı kaldıramazdık. Sabah erkenden bir çalışanımız ya da kendimiz giderdik muhasebe bürosuna vizite kağıdı doldurarak hastayı hastaneye öyle gönderirdik. Veya sağlık karneleri elimizden eksik olmazdı. Ama bugün baktığımızda Türkiye’de 18 yaşına kadar hangi vatandaş olursa olsun, hangi sosyal güvenceye sahip olursa olsun, zengin – fakir demeden herkesin ücretsiz bir şekilde sağlık hizmetlerine eriştiğini çok net bir şekilde görüyoruz. Bundan dolayı da Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizler, sağlığın her şeyden önce geldiğini çok iyi bilen kişileriz. Eskiden hastaneye gittiğimizde elem sahibi olarak çıkardık, dam gibiydi hastanelerimiz ama bugün baktığımızda hastanelerimizin her birinin 5 yıldızlı otel konforunda hastane olduğunu görebilirsiniz" dedi. 

“SAVUNMA SANAYİNDE DESTAN YAZIYORUZ”

Uğur Aydemir: "Ülkede çok güzel şeyler oluyor ama pandemiden dolayı bunları sizlere anlatamadık. Pandemiyle mücadele ederken içimizdeki ve ülkemizle uğraşan Türkiye düşmanları var. Bunları net bir şekilde görmemiz lazım. Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını, Türkiye’nin bütünlüğünü bozmak isteyenler ülkeler de mevcut. Ülkemiz savunma sanayide geldiği nokta ortada. İHA’mızla, SİHA’mızla, uçaklarımızla, kendi tanklarımızla, kendi tüfeğimizle adeta destan yazıyoruz. Bugün artık Türkiye savunma sanayiinde Dünya’da üç tane ülke sayıyorlarsa bir tanesi Türkiye olarak her ülke saymaya başladı. Savunma sanayiinde ithal eden ülke konumundan artık silahlarımızı ihraç eden ülke konumuna geldik. Ülkemizde daha da güzel günler bizleri bekliyor" dedi.
“FAKÜLTE İNŞAATINI HEP BİRLİKTE YAPALIM”

Uğur Aydemir: "Üniversite Derneği durdurulmadı, derneğimiz yıllar önce kuruldu. Burada derneği aşan bir durum söz konusu. Buna Akhisar’ın sahip çıkması lazım. Ama sadece bu işi bir kişiye bırakırsak sadece bu işi milletvekiline bırakırsak bu işin bir noktaya gelmesi mümkün değil. Biz bu derneği kurarken siyaset üstü olsun dedik. Siyasetçi olsun ama derneğin siyasi bir kimliği olmasın istedik. Dolayısıyla Akhisar’da bir fakülte binası yapılacaksa fakülte binasının hep birlikte Akhisarlılarla birlikte, odalarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, 180 bin nüfusumuzla beraber herkesin bu derneğe imkanı ölçüsünde yardım ederek bir noktaya getirilmesini arzuladık. Ama maalesef geldiğimiz noktada dernek yöneticilerimizin icralık olduğunu gördük. Bu durum Akhisar’ımıza yakışmıyor. 230 dönüm yeri özelleştirmeden aldık. Sağ olsun hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ama yıllar geçti tahsis şeklinde duruyor. Bir arpa boyu yolu ancak alabildik. Artık fakülte inşaatlarını yapalım. Bir, iki ve üç fakülteyi arka arkaya sıralayalım. Organize Sanayilerimiz çok güzel bir şekilde çalışıyor ama Akhisar’ımızda bacasız fabrika da yapılsın istiyoruz. Bütün Akhisarlı hemşerilerime seslenmek istiyorum, oda başkanlarıma seslenmek istiyorum; oda başkanları siz Akhisarlı esnaflarla odayı oluşturuyorsunuz. Buraya gelen her bir üniversite öğrencisi tekrar esnafımıza ekonomik yönden katkı sağlayacak. Bunun bilinciyle oda başkanlarımız hep birlikte, dernek başkanımızın başkanlığında bir araya gelerek, bizler de siyasiler olarak bir araya gelelim bir kez daha bu üniversite derneğini nasıl faal konuma geçirebiliriz, nasıl bu inşaatı yaparız diye bir araya gelelim. Bunu Akhisarlı yapacak, dışarıdan birinin yapma şansı yok. Bu işi artık bir neticeye bağlayalım. Dernek kurulalı 10 yıl oldu, bir 10 yıl daha Akhisar’ın bekleme lüksü yok" dedi. 

“ŞEHİR HASTANESİ KONFORUNDA HASTANE YAPACAĞIZ”

Uğur Aydemir: "Sigara fabrikası içerisine bir hastane inşaatı yapacağız inşallah. 500 yatağa yakın bir hastane olacak. Bunun proje çalışmaları başladı, ihaleyi bir firma aldı. Proje bittikten sonra da 2022 yılının yatırım programına aldırabilirsek hastane inşaatımız devam edecek. Akhisar’ımızdaki parçalı şekilde bulunan sağlık alanlarımızı toplu şekilde bir araya getireceğiz. Şehir Hastanesi konforunda, Şehir Hastanesi büyüklüğünde inşallah Akhisar’ımız güzel bir hastaneye kavuşacak. 100 dönüm alan üzerine inşaatı yapacağız. Türkiye’de kaç tane böyle alan var diye baktığımızda Akhisar’ımızın ilk sıralarda yer aldığını çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz" dedi. 

“HÜKÜMET KONAĞI PROJEMİZİN TEMELLERİ YAKINDA ATILACAK”

Uğur Aydemir: " Bizim hükümet konağı projemiz vardı. Hükümet Konağımız depreme dayanıklı değildi. Bununla ilgili ilçe başkanlarımız, kaymamamızla istişare ederek Hükümet Konağı binası kazandırmak istiyorduk. Bununla ilgili yer tahsisi yapılmıştı. Şimdi onun projesi ve ihalesi yapıldı. İnşallah yarın, öbür gün temelleri atılmaya başlandığında biz de sizlerle birlikte orada oluruz. İnşallah en kısa sürede bu inşaatı başlatıp, Hükümet Konağı inşaatımızı da bitiririz. Akhisar’ımız da kendine yakışır bir hükümet konağına sahip olur" dedi.

“BARAJ İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR”

Uğur Aydemir: " Baraj inşaatlarımız devam ediyor. Gördük inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Çamönü Barajımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Zaten bu inşaatları ilçe başkanımız ve yönetimi haftada bir ziyaret ediyorlar. Bu barajların inşaatları bittiği zaman, su tutmaya başladığı zaman Akhisarlı çiftçilerimizin çok rahat bir şekilde işlerini kolaylaştıracağını söyleyebiliriz" dedi.

“OSB’Yİ GENİŞLETECEĞİZ”

Uğur Aydemir: " Organize Sanayi bölgemizi genişletiyoruz. Bununla alakalı yönetim kurulu başkanımız Ali Çınarlı ve yönetimi çok çaba sarf etti. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum. Çünkü Akhisar’ımız parmakla gösterilen bir organize sanayiye sahip durumda ama yetmiyor. Onlarda bu sıkışıklığı nasıl rahatlatabiliriz diye çaba içerisine girdiler. Bizimle de istişare yaptılar. Belli bir ölçüde organize sanayi bölgemizi genişleteceğiz" dedi.

“AKHİSAR’A KİM BİR ÇİVİ ÇAKIYORSA TEŞEKKÜR EDERİM”

Uğur Aydemir: " Akhisar’ımızda iş ve işlemler hızlı bir şekilde devam ediyor. İlçe teşkilatımız, yönetim kurulu üyelerimizle, mahalle temsilcilerimizle hep beraber arazideyiz. Bizler seçim için hiçbir zaman siyaset yapmadık. Biz seçimden seçime araziye çıkan teşkilat değiliz. Günün 24 saati sizlerle birlikteyiz. İlçe başkanımızdan, mahalle temsilcimize, delegemize kadar aktif durumda çalışıyoruz. Dinamik bir vaziyetteyiz. Halkımızın sorunlarınla yakından ilgileniyoruz. Konuşarak, çamur atarak değil biz icraat yaparak gündemde kalmayı, halkımızın gönlüne girmeyi, halkımızın sorunlarını çözmeyi, esnafımızın, hemşerilerimizin sorunlarını çözmeyi prensip edinen kişileriz. Buradan da Akhisar’ımıza kim hizmet ediyorsa, kim bir çivi çakıyorsa, Akhisar’ın sorunlarını kim gidermek istiyorsa başta Büyükşehir’imiz olmak üzere Akhisar Belediyesi, ilçe teşkilatımız, Kaymakam’ımız, mülki amirlerimiz kim varsa hizmet eden herkese buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü bizim görevimiz halkımızın yaşantısını, yaşamını kolaylaştırmak, refah seviyesini arttırmak, yaşam konforunu arttırmak için siyaset yapıyoruz. Bugün burada bizimle beraber olduğumuzdan dolayı da hepinize teşekkür ederim" dedi.