AK Parti Akhisar Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Ecdadının izinde ve emanetlerin farkında olup bunun bilinciyle  Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Çanakkale’ye gezi düzenledi. Etkinliklerine Çanakkale de Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte kutlayan Akhisar Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, kutlama programının ardından  Çanakkale gezisinde şehitlikleri ziyaret ederek zaferin kazanıldığı bölgeleri gezdi.

Gençlik Kolları Başkanı Ferhat KARAOĞLU yaptığı açıklamada; “Türk tarihinde önemli bir yeri olan, 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılını kutlamanın ve canımızdan aziz bildiğimiz kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Rahmetle ve minnetle anmanın onurunu yaşamaktayız. Şanlı tarihimizin şerefli sayfalarını süsleyen her değerimize, her kutsalımıza saldıran; topyekün yok edilmemiz için güç birliğine giden saldırgan bu uluslara karşı onurumuza sahip çıkma mücadelemizle, tam 253 bin iman abidesi genç vatanperver, ölmek için siperden sipere atlayarak ellerinde Kuranı Kerim, dudaklarında tekbir ve kelime-i şehadet naraları ile şehadet şerbetini içerek , ‘Çanakkale’nin Geçilemeyeceğini’ ispat etmişlerdir.

Çanakkale’de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kurtuluşumuzun yolunu açmış ve aydınlatmıştır. Çanakkale Zaferinden bir iman ve ahlak destanı çıkaran bu millet, en zor şartlarda bile şer odakların fitne fesatlarına rağmen, daima toparlanıp bir olma, iri ve diri olma kabiliyetine sahip olduğunu göstermiştir. Çanakkale savaşı denk kuvvetlerin yaptığı bir savaş değildir Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘Çanakkale savaşı inanç ile teknolojinin savaşıydı ve zafer inancın oldu” diyerek sözlerine devam eden Ak Parti Akhisar Gençlik Kolları başkanı Ferhat KARAOĞLU “Ecdadımızın canı ve kanıyla yazmış olduğu Büyük Destan Çanakkale Zaferinin 100. yılında şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ecdadın izinde ve emanetlerin farkındayız.Dualarımızı Allah kabul ve makbul eylesin.Bir kez daha ruhları şad olsun” diyerek  konuşmasını sonlandırdı.