Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Soma maden kazası ceza davasının beşinci duruşmasının ilk oturumuna verilen arada bazı madenci yakınları gözyaşlarını tutamazken aileler ve müşteki avukatları, hakimin tutumuna tepki gösterdi.

Maden şehidi Ali Kavas’ın eşi Gülten Kavas, gözyaşları içinde hakime ve davayı takip etmeye gelmeyen eşinin ailesine tepki gösterdi. Kavas’ı teselli etmekse yine bir maden şehidi olan Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak’a düştü. Duruşma salonundan, eşinin ailesinin davaya bir kez bile gelmemesine tepki gösteren Kavas, “İnsan bir kerecik olsun gelir, oğlunun hakkını savunur.” dedi. 

Gözyaşları içinde, duruşma hakiminin ve sanık avukatlarının tavrına da tepki göstererek, “Onlarda vicdan ne arasın. Not alıyormuş Akın Çelik. Madende not alsaydı da 301 kişi ölmeseydi. Onlar 301 kişiyi yaktı, Allah da onları yaksın. Mahkemede hakaret ediyormuşuz. Hakim de bizi dışarı çıkarıyor. Yarın da almayacaklarmış. Tek tek dışarı çıkarıyorlar. Adalet bu mu? 301 kişinin ömrünü, canlarını aldılar, bizim de kaderimizi sonlandırmak istiyorlar. Artık kaderimiz sınıra varıyor, sabrımızın sonundayız. Sabrımızın sonunu deniyorlar. Benim eşim, üç günlük işçiydi. 'Bir hafta kurs veriyoruz.' diyorlar. Madem bir hafta kurs veriyorlardı da neden benim eşim, üç günlükken yerin altına girdi? Neden girdi? Benim iki çocuğum babasız şu anda. Sekiz tane tutuklu var. Bu beşinci duruşma. Onlara soru soruluyor, onların avukatları soruyor. Neden biz arka plandayız? Neden bizim sesimiz çıkmıyor? Bir kere de ailelere sorulsun. 'Aileler hep bağırıyor.' diyor. Tabii bağıracağız, canım yanıyor benim. Akşam iki çocuğum, eve gidince baba soruyor baba.” dedi.