Soma'daki 301 madencinin hayatını kaybettiği davada, hazırlanan İddianamenin kabul edilmesi ile Akhisar’da 13 Nisan 2015 Pazartesi günü başlayacak yargılama için hazırlıklar sürerken 4 yıldır Akhisar Adliyesinde görev yapan Ağır Ceza reisi Aytaç Ballı terfi ederek 1. Sınıfa yükseldi.

Son olarak aynı Ağır Ceza Mahkemesinde hakim olarak görev yapan Özgür Duman’da Anayasa Mahkemesi Raportörlüğüne atanması nedeniyle, Ağır ceza reisi Aytaç Ballı ile Özgür Duman için meslektaşlarının katılımı ile bir tören düzenlendi.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, ile Akhisar, Soma, Kırkağaç ilçelerinde görev yapan savcı, ve hakimlerin katıldığı törende, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından yollanan özel plaketler, Aytaç Ballı ve Özgür Duman’a verildi. Ayrıca 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin duruşmalarının yapılacağı Akhisar’da, Belediye’den kiralanan Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunun duruşma solunu düzenine sokulmasında ve İddianamenin hazırlanması ve kabulünü sağlayanlara da Teşekkür belgeleri verildi.