Akhisar Gençlik Derneği (AGD) ve Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu (TGSK) Akhisar İlçe Temsilciliği tarafından tertiplenen 1. Geleneksel Sünnet Şöleninde 10 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Tütün Otel işletmecisi ve Ütopya düğün salonları sahipleri Topi Kardeşler A.Ş.  ait Umut Düğün Salonlarında  düzenlenen sünnet şölenine TGSK Ege Bölge Başkanı Behlül Murat Maral, Bölge Başkan Yardımcısı Gürkan Erdoğan, Akhisar Gençlik Derneği ve TGSK Akhisar İlçe Temsilcisi Murat Yavaş ve yönetim kurulu üyeleri, Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı(SOSEV) Genel  Sekreteri Ali Subaşı, AK Parti, CHP ve MHP ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Özel olarak davet edilen Akhisar protokolü sünnet şölenine sadece kutlama  mesajı yollamakla yetindiler.  

1. Geleneksel Sünnet Şöleni, Kuran-ı Kerim ve Mevlüd-i Şerif’in okunması  ile başladı. Akhisar Gençlik Derneği ve TGSK Akhisar İlçe Temsilcisi Murat Yavaş “ İnancımız ve geleneklerimizin ilki olan erkek çocuklarımızın sünnet töreninin ilkini gerçekleştiriyoruz. Bunu geleneksel hale getirerek her yıl yapmayı düşünüyoruz.” Dedi. TGSK Ege Bölge Başkanı Behlül Murat Maral; “Bugün sünnet gibi önemli günlerinde beraber olduğumuz çocuklarımızın inşallah yarınlarda da yanlarında olacağız. Dinimizce de önemli bir yere sahip sünnet  konusunda Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu olarak bu tür etkinlikleri gerçekleştirmeyi görevimiz  kabule diyoruz. Çocuklarımız ve ailelerin tebrik ediyorum “dedi. Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı(SOSEV) Genel  Sekreteri Ali Subaşı’nın AkhisarGençlik Derneğini ve aileleri tebrik etmesinden sonra sünnet olan 10 çocuğa  aileleri ve konuklar tarafından çeşitli hediyeler verildi.  Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ve Balkan Göçmenleri Folklor ekiplerinin gösterileri sünnet  şölenine ayrı bir renk kattı. Bir hafta önce yetkili sağlık personeli  ve doktorlar tarafından sünnet olan  10 çocuk ve arkadaşları faytonlar ile şehir turu atılması ile tören sona erdi.