Akhisar Press, Roman Vatandaşların yaşadığı mahalleye gitti ve iç acıtan manzarayı gözler önüne serdi.

Mahallenin ortasından geçen ve içerisi pislik dolu olan kanalın mikrop saçtığını, kanal için bir çözüm istediklerini söyleyen Akhisar Roman Derneği Kültürü Başkanı Hüseyin Öz, “ Defalarca Akhisar Belediyesinden yardım istedik. 3 Dönemdir Akhisar’da Belediye Başkanı olan Salih Hızlı bir kere bile buralara gelip kontrol etmedi. Bu mikrop yuvası kanalın içerisinde çocuklarımız girip oyun oynuyor. Bütün çocuklar ve gençler sarılık mikrobu taşıyor. Mahallede bu kanal ve pislik yüzünden hepatit C hastası olmayan neredeyse kalmadı. Askere giden gönderdiğimiz gençlerimiz hastalık taşıdıkları için geri gönderiliyor. Her seçim öncesi bize bir sürü söz verilir, ama hiç biri yerine getirilmiyor. Bu kadar insana yazık. Biz romanız diye bizi ötekileştirmeye çalışıyorlar. Bizde bu memlekette yaşıyoruz. Bize de göçmen kardeşlerimize de kürt kardeşlerimize de eşit hizmet gitsin. Bizi kaderimize terk etmesinler. ” Diyerek tepkisini dile getirdi.

Mahalledeki sokak lambalarının da çalışmadığını ve geceleri büyük zorluklar çektiklerini söyleyen Roman vatandaşlar, “Kaç kere belediyeye gittik sokak lambaları yanmıyor diye ama her gittiğimizde aynı bahaneyi söylüyorlar. Malzemeleri gelecek deyip bizi başlarından atıyorlar. Bu kadar da ayrımcılık olmaz. Burada hepimiz mikroptan öleceğiz” şeklinde şikayetlerini dile getirdi.

“Bizi pislikte yaşamaya mahkum ediyorlar” diyen bir Roman Vatandaşı ise, “Birazcık temizlik istiyoruz. Belediyenin biraz bizi insan yerine koymasını ve şu bölgenin temizlenmesini istiyoruz. Biz Türkiye’de yaşıyoruz. Bizlerde Türk vatandaşıyız. Gidip Yunanistan’da mı yaşayalım. Türkiye’nin rezilliğidir bu” Dedi.

Kendilerine konut sözünün de verildiğini fakat konu ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadığından şikayetçi olan Memduh Tangül, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın roman açılımı ile ilgili Türkiye’de yaşayan bütün evsiz romanlara konut yapılacağının sözünü vermişti. Kendiside İstanbul’dan Ankara’dan buralara gelip kontrol edemez. Burada bu konularla ilgilenecek olan belediye ve kaymakamlık mercileridir. Buradaki Belediye çalışmıyor. Kimseden şikayetçi değiliz. Bizde sadece bir kent insanı gibi, şehir insanı gibi yaşamak istiyoruz. Bu şehirde yaşayan diğer insanlara nasıl önem veriliyorsa bu mahallede yaşayanlara da önem verilsin. Sadece temizlik konusunda değil, konut sorunu, yol sorunu nüfus çağalıyor. Eskiden buranın nüfusu azdı ama şimdi nüfus çoğaldı ve 10 kişi bir odanın içerisinde yaşıyor. İş konusunda da belediyeden kaymakamlıktan yardım istiyoruz. 12 yıllık zorunlu eğitim var ama burada neredeyse hiçbir çocuk okula gidemiyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün buralara gelip denetlemesi gerek ama hiçbir çalışma yok. Bizim siyasi hiçbir görüşümüz yok. Bizim tek istediğimiz bir Akhisar vatandaşı muamelesi görmek, ötekileştirilmeden hizmet görmek ” Dedi.