Akhisar Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (AFEM GSK), dansçılarına ve üyelerine Çanakkale gezisi düzenledi.

Kulüp dansçılarına ve üyelerine gerçekleştirilen gezide rehber eşliğinde Sehit Onbaşı, Şahin Dere Şehitliği, Abide, Şehitlik anıtı, Alçı Tepe, Ertuğrul koyu, Arı Burnu, Anzak Koyu, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı, Truva Atı ve Aynalı Çarşı ziyaret edildi.

Akhisar Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (AFEM GSK) Başkanı Samet Gögen gezi hakkında yaptığı açıklamasında, kültürel değerleri 7’den 70’e herkese öğretmeye çalıştıklarını, kültürel değerleri öğretirken de tarihi değerlerde öğrenilmesi ve sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi. Özellikle çocukların ve gençlerin Çanakkale savaşını gezerek yerinde öğrenmeleri gerektiğini dile getiren Samet Gögen; “Atalarımız ne zorluklar içerisinde ülkemizi düşman işgalinden kurtarmış. Buna yerinde şahit olmak çok güzel bir duygu, umarım her çocuğumuz ve gencimiz de buna yerinde şahit olur ve tarihi değerlerimize sahip çıkar.” Dedi.

Aynı zaman AFEM GSK Başkanı Samet Gögen gerekliği desteği buldukları takdirde Temmuz ayında Makedonya’da halk oyunları festivaline katılacaklarını ve yurt dışına çıktıkları takdirde ise başta Yunanistan Selanik olmak üzere, Balkanlardaki Osmanlı izlerini de görmek istediklerini dile getirdi.