Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Sevgi Yolu’nda bir program gerçekleştirdi. 

Çeşitli etkinliklerinde yer aldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Günhan Bakırlıoğlu yaptı. Karaman’ın Ermenek ilçesinde mahsur kalan maden işçilerinin bir an önce kurtulması dileğiyle konuşmasına başlayan Bakırlıoğlu; “Türkiye Cumhuriyeti bundan 91 yıl önce emperyalizme karşı verilen ulusal kurtuluş savaşı sonucunda kuruldu. Kanla, acıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlık, laiklik, çağdaşlık ve halk egemenliği üstünde yükseldi.

Tam 91 yıl sonra bugün, Siyasi iktidarın Cumhuriyet ilkelerinden hızla uzaklaşarak, Açılım ve çözüm süreci adı altında yürüttüğü politikalarının yakıcı etkisini somut olarak görüyoruz. Çözüm süreci adı altında atılan her adım, ülkemizi bölünmeye bir adım daha yaklaştırmaktadır ve siyasi iktidar bu sözü verdiği için emperyalist çevrelerce desteklenmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerine siyasi davalarla kumpas kurulurken Habur’dan giren teröristlere çadırdan bozma mahkemeler kuran bu iktidardır. Oslo’da terör örgütüyle gizli pazarlıklar yapan bu iktidardır.
Elbette Hakkari’de şehit düşen 3 askerimizin ve daha nice şehit ve gazilerimizin vebali bu iktidarın boynunadır.
 
Bu iktidar Türk bayraklarını haince yakan, Atatürk heykellerini yıkan, okulları tahrip eden kafalarla pazarlık masasına oturup teröristlerle barış yapma senaryoları ile Türkiye’nin çok şeyler kaybetmesine neden olmuş ve halen daha olmaktadır. Ülke yangın yerine dönmüşken muhalefet yapılmayacaksa ne zaman yapılacaktır? Teröre şimdi karşı çıkılmayacaksa ne zaman çıkılacaktır?
Atatürk’e, bayrağa şimdi sahip çıkılmayacaksa ne zaman çıkılacaktır?  Tüm bunları ulusal birliğimizi güçlendirerek başaracağız ve başarmak zorundayız. Gün birlikte olma günüdür” dedi.

ADD’nin düzenlediği programda şiir ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler söylenerek yad edildi. ADD Gençlik kolları tarafından yoldan geçen çocuklara üzerinde Atatürk’ün bulunduğu balonlar hediye edildi. Türküler ile birlikte misafirler zeybek oyunlarıyla ortamı renklendirdi.