1 Nisan 2013 tarihinde talihsiz bir şekilde hayatına boşandığı eşi tarafından son verilen Gülşah Kurban'ın faili olan eşi Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde davası görülmek üzere getirildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kurban ailesi Akhisar Adliye Sarayı önünde bir eylem gerçekleştirerek kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi.
Anne Nuray Kurban kalem kırarak benim kızımın hayatını alan aynı şekilde ceza almalıdır.diyerek idamını istedi.

Basın açıklaması öncesi kısa bir konuşma yapan platform başkanı Sanem Deniz Kural'biz her yerde mücadelemizi sürdüreceğiz taki kadın cinayetleri son bulana dek dedi.

Ardından Sevgiz Akyüz Basın açıklamasını yaparak olaysız bir şekilde eylem sona erdi.

Akyüz;''Halklarımıza ve İletişim Araçlarına,

Gülşah Kurban; 28 şubat 2013’te boşandığı eski eşi Musa Mergen tarafından, 1 Nisan 2013’te boğularak öldürüldü. Öldürüldüğünde henüz daha 19yaşındaydı. Koruma talebiyle birçok kez karakola başvurmasına rağmen, emniyet yetkilileri tarafından ciddiye alınmayıp, adeta ölümüne göz yumuldu.

Gülşah kardeşimiz gibi bu ülkede yüzlerce kadın katlediliyor. Tüm bu cinayetlerin failleri değişse de; beslendikleri, güç aldıkları yerler belli!

Kadın cinayetlerini sıradan birer cinayet olarak görmek; her şeyden önce bu cinayetlerin gerçek nedenlerini görmezden gelmek anlamına gelir. AKP; bü cinayetleri “görmezden gelerek”, yerleşik erkek egemenliğini köklü bir şekilde hayata geçirmeye çalıştığını iyice bizlere göstermektedir.

AKP hükümeti, kadınlara A’dan Z’ye koruma ve ceza talebimizi dikkate almadığı sürece, kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Soma’da kaybettiğimiz 301 işçi kardeşimiz ardından AKP, yaptığı her açıklamayla, kendi üstündeki sorumluluğu atmaya çalışıyor. Toplumun yaşadığı en büyük acıların ardından dahi AKP’yi protesto eden insanlara yumruk atan başbakanın olduğu bir Türkiye’de, AKP’ye güvenmek için bir nedenimiz yok. AKP Soma’dan ders çıkarsaydı, kadın cinayetlerinde de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını yasalaştırırdı. Dün bu talebimizle Meclis’teydik. Kaybettiğimiz kadın kardeşlerimizin ailelerine kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını yasalaştıracağına dair söz veren AKP, bu topluma sözünü neden tutmadığını açıklamak zorundadır.

AKP hükümeti kadın cinayetlerini engellemek için tek bir adım atmak bile istemiyor. Bu yüzden onların bulması gereken çözümleri üreten kadınlar konuşurken ancak susabiliyor. AKP’Ii vekiller çocuk ve kadın cinayetleri ile ilgili TCK’daki cezaların yeterli olduğunu düşünüyor. Kadın katillerine indirim üstüne indirim verilmesinden memnun. Hatta yeni yargı paketine cinsel suçlarla ilgili yeni indirim olanakları eklemenin peşinde. Tüm toplumun vicdanını ve öfkesini meydanlara taşıyan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak bir kez daha söylüyoruz: Kadınların Öldürülmediği bir dünya kurana kadar mücadeleye devam edeceğiz. AKP hükümetinin kadınları korumak yerine hırsızlıkla meşgul olmasına karşı mücadele ettiğimiz gibi, toplumsal vicdanı dizginlemek istedikleri her an, karşılarında olacağız. Gülşah Kurban kardeşimizin davasında adalet yerini bulmalıdır! Bizler; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadın cinayetlerinde adaletin yerini bulması için, bu cinayetlerin son bulması için gerekli mücadelemizi sürdüreceğiz! Bundan başta AKP olmak üzere hiç kimsenin şüphesi olmasın!

Adalet Biziz Susmayacağız!

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU

Örgütleyici Kurumlar: Emekçi Hareket Partili Kadınlar, Ege 78’liler Derneği

Destekleyici Kurumlar: Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBT Dayanışma Derneği, CHP’li Kadınlar'dedi.