Manisa’nın Soma ilçesindeki faciada şehit olan madencilerin ailelerinin yazdığı mektuplar kitap haline getirildi.

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) bastırdığı, "Soma Yeryüzünden Mektuplar" adlı kitap, madenci yakınlarına, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma davasının beşinci duruşmasına verilen öğle arasında, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan tarafından dağıtıldı.

Ailelerin acılarından kamuoyunun da haberdar olmasını istediklerini belirten Baro Başkanı Arslan, “Faciada yakınlarını kaybedenler, duygularını yazıya döktüler. Kaleme aldıkları mektuplar da kitap haline getirildi. Kitap, Türkiye’nin her tarafında dağıtılacak ve geliri de maden şehitlerinin ailelerine dağıtılacak. Kitap ailelerin duygularını aksettirmek, kamuoyunda bilinmesini sağlamak ve acılarını paylaşmak amacıyla bastırılmıştır. Toplamda 18 aile duygularını yazmıştır.” dedi. Arslan, önümüzdeki dönemde diğer maden şehidi yakınlarının da duygularını kaleme alacağı yeni bir kitap çıkarılacağını söyledi.

Maden şehidi yakınlarından Gülten Kavas da, “Acılarımız kitaba sığmadı. Bazen acılarımızı unuttuğumuzu söylüyorlar ama biz hiç unutmadık. Acımızı içimizde yaşıyoruz. Benim iki çocuğum var. Kızım babasını anmıyor, çünkü andıkça psikolojisi bozuluyor. Bize, 'Duygularınızı anlatın.' diyorlar ama anlatılmaz. Acılarımız, duygularımız bu kitaplara sığmaz.” diye konuştu.