Mustafa ÖZDEMİR

ABZED Dernek Başkanı Cem Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri, 60 adet tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan dernek başkanı Cem Bayrak,

“Yıllardır herkes bir engelli adayıdır diye toplumu engelliler hakkında bilinçlendirmeye dayalı onca mücadelenin sonunda öyle güzel bir konuma gelindi ki artık sorunlarımızı dile getirdiğimiz tüm resmi makamlardan olumlu cevap almakla birlikte hemen uygulamaya geçiliyor,öncelik engellilerimizin oldu,halkımızın sivil toplum kuruluşlarının duyarlılığı ve destekleri çığ gibi büyürken bazı engellilerimizin derneklerine sahip çıkmayıp yapılanları görmeyip biz olmak yerine ben yolunu seçmeleri ne üzücü.....

ABZED olarak 60 adet tekerlekli sandalye sahiplerine ulaştırıldı, beş aileye maddi destek yardımında bulunuldu,Akhisar belediyesi tarafından tahsis edilen araba ile engelli çocuklarımız İzmir de bulunan işitme engelliler okuluna ulaşımı sağlandı,ABZED ve Akhisar belediyesinin ortaklaşa gerekleştirdiği Avrupa birliği projesi kapsamın da açılan el sanatları kursunda engellilerimiz faaliyet gösterip kursu başarı ile tamamladı,Akhisar belediyesine yaptığımız müracaat doğrultusunda eski kaldırımlar tadilat yapıldı yeni yapılan kaldırımlarda bu projeye uygun olarak yapılmaya devam edilmektedir,İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Abzed in ortaklaşa düzenlenen engelli memurluk sınavı hazırlık kursu başarıyla gerçekleştirildi,Akhisar Milli Eğitim müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan mavi kapak kampanyasıyla okullarımızın belirlediği engellilerimize tekerlekli sandalyeleri verildi.

Biz ABZED olarak bizlere üyelerimiz ve engellilerimiz tarafından gelen her türlü talep ve ihtiyaçları büyük bir özveri ile karşılamaya çalışırken, engellilerimizin toplumdaki yerini alması gerektiğine inanıp bu doğrultuda ilerlerken,bilinç düzeyinin artıp desteklerin fazlalaşmasıyla daha fazla engellimize ulaşırken,gündemi sadece yaptıklarımızla ilgili bilgilendirmek amaçlı meşgul ederken,böyle bir ben merkezcilikle karşı karşıya kalmak bizi derinden üzdü.

Derneğimiz bünyesinde belediyemiz tarafından tahsis edilen spor aletlerini bile kullanmayan engellilerimizin spor salonu projesiyle seslerini duyurmaya çalışmaları ne kadar doğru?

Akhisar Belediyesi ve ABZED işbirliği ile açılan kafe biz halen faaliyet göstermesine rağmen ve kafemizde yetişen meslek sahibi olan 3 engellimiz dışında çalışacak engelli katılımı yok denecek kadar az...

ABZED engellilerimiz için ve onların seslerini duyurmak için var,gelişim ve değişimi benimseyip engellilerimizin bize sunduğu projelere talep ve ihtiyaçlara her zaman destek verip doğru olanı yapmaya devam edeceğiz..

Başta bizden maddi manevi desteklerini esirgemeyen Akhisar Kaymakamımız sayın Kamil Köten beyefendiye ve Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı ve başkan yardımcıları Ömer İşçi ve Latif çakmak,Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığının Akhisar İlçe Müdürü Suudi Arslan ve tüm personeline,mavi kapak kampanyasında bize destek veren Akhisar Milli Eğitim İlçe Müdürü ve personeline ve engelliler adına yapılan tüm organizasyonlarda bizden desteklerini esirgemeyen sayın Fikret Türk e,kafe biz de meslek öğrenmek amaçlı engelli birey konusunda bize destek veren Sevgieli rehabilitasyon merkezi kurucusu İlknur Morbel e teşekkürlerimizi bir borç biliriz..

Ayrıca Demirci Devlet Hastanesi başhekimliğine ve hemşirelerine gönderdikleri kapaklardan dolayı kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliriz..

Ali Biçer iş yerini(Durusu Akhisar Bayii) açalı henüz 14-15 ay oldu ve bu süre içinde duyarlı vatandaşlarımızın da katkılarıyla yaklaşık 30-35 bin kapak topladık ve bu kapakları ihtiyaç sahibine ulaştırmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Gönül ister ki daha çok kapak toplayıp daha çok engelli kardeşimize yardımcı olmayı umarım.Duyarlı vatandaşlarımız çoğaldıkça bu dileklerimizde gerçekleşir, 1, 2 değil onlarca engelli kardeşimizi sevindiririz.

Lütfen kapaklarımızı engelliler için toplayalım, her kapak bir umut ve unutmayalım ki hepimiz bir engelli adayıyız.

Gönüllü olarak kapak toplayıp bizlere ulaştıran ve bin engelli bireyimizin dahi olsa temin edilen sandalyeyle hayatını kolaylaştıran Sayın Mehmet Oral ve Sayın Rukiye Oral’a çok teşekkür ederiz.” Dedi.