Akhisarpress.com - Akhisar’da yaklaşan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine mevcut başkan Mehmet Ali Erdayıoğlu, Erol Boşnak’tan sonra Akdeniz’de Nur Pastaneleri ve Ege’de Hale Pastaneleri sahibi Abdurrahman Yılmaz adaylığını açıkladı.

Akhisar Hale Pastanesi’nde yapılan açıklamada söz alan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Keskinoğlu; “Abdurrahman ağabeyimizle birkaç haftadır süren görüşmelerimiz sonucunda, Akhisar Ticaret Odası seçimleri ile alakalı ortak bir çalışma yaptık. Akhisar için kendisi hayırlı bir karar verdi. Bugün burada Abdurrahman ağabeyimizin adaylığını açıklaması için bir araya geldik. Akhisar’ın çok önemli bir eşik noktasında olduğunu düşünüyoruz. Bu eşik noktasını geçebilirse, çok yakın zamanda çok önemli yerlere geleceğini ümit ediyoruz. Bunu yapabilmemiz için siyasetiyle, bürokrasisiyle ve sivil toplum örgütleriyle bir arada bir Akhisar oluşturmamız gerekiyor. İnşallah bu Ticaret Sanayi Odası seçimleriyle de bu eşiğin el birliğiyle Akhisar’ın bütün her görüşünden, her noktasından insanın bir araya geldiği bir oluşum ile atlatılabileceğini düşünüyoruz. İnşallah Organize Sanayi bölgesiyle, önümüzdeki günlerde üniversitesiyle, gelişen ticaretiyle, kültürel aktiviteleriyle iyi bir Akhisar bizi bekliyor. Bunun için iyi bir Akhisar için birlik beraberlik şart hepimiz taşın altına elimizi koyarak bunu başaracağız. Hepimiz Akhisarlıyız. Hepimiz Akhisar’ı seviyoruz, hepimizin tek bir potada eridiği nokta Akhisar sevgisidir.” Dedi.

Abdurrahman Yılmaz; “Hepinizin teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. 1969 Akhisar doğumluyum. İşletme mezunuyum, Akhisar Meslek Yüksek Okulu ve daha sonra Tütün Teknoloji Mühendisliğinde ilk kurucularındanız. İşletme mastırı ve doktorasını yaptım. Manisa’da ve İstanbul Üniversitesi’nde 14 yıl önce üniversiteden istifa edip ticarete atıldım. Şuan itibariyle 104 şubesi olan Antalya bölgesinde Nur Pastaneleri olan ve bu bölgede de 9 şubesi olan Hale Pastaneleri zincirlerinin emanetçisiyim. Ortalama bin 300 arkadaş ile çalışıyoruz. İnşaat ve tekstil noktasında da ticaretimize devam ediyoruz.

Aldığımız karar ile ilgili bir misal vermek istiyorum. Büyüklerin yanında ayak uzatmak densizlikmiş, ama bir büyüğün ayağını uzat dediğinde uzatmamak densizlikmiş. Ağabeylerimizin kardeşlerimizin bu noktada bize ciddi manada baskısı oldu. Bu noktada kendimizi yüzde yüz bu hizmete vermek için böyle bir kararımızı açıkladık. Akhisar kozmopolit bir yer, herkesin kendini bulabileceği, yönetimde herkesin kendini ifade edebileceği bu mozaiği inşallah yönetimimizde de görmek istiyoruz. Bu manayla birlikte Akhisar’ımıza yeni bir vizyon ve misyon kazandırma heyecanı ile yola çıktık.

Amerika’yı tekrar keşfetmeye gerek yok

Akhisar Ticaret Odası olarak ilk yapacağımız iş kurumsal alt yapıyı ve modern organizasyonu buraya kurmak istiyoruz. Amerika’yı tekrar keşfetmeye gerek yok diye klişe bir laf vardır, bu gerçektende böyledir. Eğer siz modern organizasyonunun gereklerini yerine getirir bu ciddi alt yapıyı hazırlarsanız, bunun doğrultusunda hareket ederseniz başarılı olmamanız söz konusu değildir.

Ücretsiz Hukuki Kurul Oluşturacağız

Bu tür müesseseler üyelerine hizmet etmek için vardır. Efendilik için değildir. Üyelerimizin hukuki işlemlerini çözmek için hukuk komisyonu oluşturacağız. Ticaret ve vergi hukukunda uzmanlaşmış bir kurul oluşturup tamamen ücretsiz şekilde üyelerimizin hukuki işlemlerini bu merkezde çözmek istiyoruz. Maliye ile vergi dairesi ile oluşan problemlerin çözümleri için tamamen uzmanlardan oluşan komisyon oluşturup üyelerimizi vergi dairesiyle muhatap etmeden problemleri çözme yoluna gidiyoruz.

Dışarıdan gelen bir esnafın doğru mu yanlış birisi mi olduğuna istihbaratını sağlayıp yine bu oluşumun içinde tutmak istiyoruz. Bu hizmeti vermeyi arzu ediyoruz. Üyelerimizin ciddi manada yatırım KOSGEB vs. gibi teşvikler noktasında daima bilgilendirilmesi, seminerler düzenlenmesi gerektiğinde üyemizin ayağına gidip mobil hizmet sunmayı arzu ediyoruz.

Üyelerimiz bize oy versin vermesin her birini tek tek dolaşıp onları istek ve problemlerini dinleyeceğiz.

Organize Sanayi bölgesi için ayrı bir kurul oluşturup vizyonunu belirleyen Türkiye’ye ve yurt dışına tanıtan bir oluşum istiyoruz. Hedefi koyduk ama hedefe varabilme derecemiz bizim başarımızı gösterecektir.

Dün bu adaylık için karar verdik, daha önce böyle bir düşüncem yoktu. Çok ani gelişen bir şey oldu. Ekibimiz kısa sürede netleşecek. Ticaret Odası kamu malıdır, saçı bitmedik yetimin hakkı orada vardır. Biz ekibimiz olarak şahsi anlamdaki yemek, çok acil giderler hariç bütün hepsini ekibimiz olarak karşılamayı taahhüt ediyoruz. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.” Dedi.