Akhisar Kadın Derneği Başkanı Hayriye Hacet ve 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ayşen Uçar ile kadının toplumdaki yeri, toplumun kadına ve kadın haklarına bakışı, kadınlara uygulanan şiddet ve türleri konuşuldu.

Hayriye Hacet ve Ayşen Uçar konuşmalarında kadın hakları ve kadının hayattaki rolünün etkinleşmesi gerektiğini belirterek şu görüşlerini dile getirdiler.

“Kadının toplumun her kesiminde, ekonomik, sosyal, kültürel, sportif, sanatsal her faaliyette var olmasının önemine işaret eden konuklar, bunu sağlayabilmenin yolu elbette eğitimden geçer. Bu eğitim okulda, ailede ve her yaşta insana uygulayarak başarılmalıdır. Kadının toplumun üretkenliğine katkı sağlaması için, kadına güvenilmesi yeterlidir. Bu gün birçok sivil toplum kuruluşunda, ticari müessesede başarısını ispat etmiş, topluma yön veren kadınlarımız var. Bunların varlığı sayesinde erkek egemen toplum anlayışı yavaş yavaş değişiyor. Ancak yeterli değil. Gerekli yasal düzenlemelerle bu durum daha da iyileştirilmeli. Kadına uygulanan şiddet sadece fiziksel şiddetle sınırlı değil. Ekonomik, sosyal şiddet de uygulanıyor. Kadın ekonomik özgürlüğe sahip olmalı. Ürettiği gibi tüketim haklarını da serbestçe kullanabilmeli”

Program moderatörü Engin Akyüz’ün sorularına açıklıkla cevap veren konuklar kadının toplumun en önemli değeri olduğuna vurgu yaparak, her geçen gün kadının kendini daha da güvende mutlu hissettiği, ekonomik, sosyal ve her türlü özgürlüğünü yaşayabildiği bir gelecek beklentisi dileklerini belirttiler.