6.Akhisar Zeytin Hasat Şenlikleri, zeytincilerin yüzlerini güldüren yağmur bereketi ile başladı. Akşam aylarca beklenen  yağışlar başlayınca, çok daha önem kazanan 6. Akhisar Hasat Şenliği Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi  başında, toplanan  çiftçiler, davetliler, ve Akhisarlıların  katıldığı  Şenlik Yürüyüşü ile başladı.

CHP Milletvekili Sakine Öz, belediye başkanı Salih Hızlı, Ege Zeytin İhracatçılar birliği Başkanı Gürkan Renklidağ,CHP İl Başkanı  Cahit Kaplan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, İlçedeki Siyasi parti başkan ve yöneticileri, hasat şenliğinin düzenlenmesine önderlik yapan  Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı Alper Ahlat, tüm meclis üyeleri, CHP İl  Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, Ziraat Odası ve ilçedeki diğer odaların  temsilcilerinin ön saflarda  olan Şenlik yürüyüşüne  Belediye Bandosu eşlik etti.

Gelecek gazeteciler ve ekonomi yazarlarında  katılacağı 6. Akhisar Hasat Şenliğinin yarınki programı Bakır Mahallesindeki tescili yapılan 1650 yaşındaki Zeytin ağacının altında yapılan hasat ve zeytinyağı fabrikasında sezonun ilk zeytinleri sıkılarak  zeytinyağı elde edilmesi ile devam edecek. Aynı gün  yörede kazanlarda yapılan köy yemeklerinin nostaljik bir şekilde zeytin ağaçlarının altında yenecek.

Şenlik yürüyüşü Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi sonundan, 144 sokakla devam etti, Merkez parkı dönülerek  Şehir Stadı yolu ile Belediye Sarayı önünde sona erdi. Belediye sarayının önünde   yürüyüşe katılanlara  kokteyl ve ikramlar verildi. Müzik gurupları  konserler verdiler.