19 Mayıs Pazar günü başlayacak 560. Çağlak Festivali, 26 Mayıs Pazar günü ise sona erecek. Birbirinden ünlü sanatçılar ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak festivalde, kurulacak sergilerle Akhisarlıların alışveriş de yaparak keyifli vakit geçirmesi sağlanacak. 

Türkiye’nin en köklü festivalleri arasında yer alan ve aynı zamanda UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde bulunan Çağlak Festivali için çalışmalar tamamlandı. Akhisar Belediyesi tarafından 19-26 Mayıs tarihleri arasında Akhisar Belediyesi Gölet Alanı’nda yapılacak. Festivalin sürprizleri arasında pop müziğin efsane isimlerinden Gökçe, Eypio, Manga, ve Gökhan Tepe yer alıyor. Akhisarlılara muhteşem bir festival yaşatmayı planlayan Akhisar Belediyesi programın içeriğini basın mensupları ile paylaştı. 

Akhisar Belediyesi Encümen Salonunda yapılan toplantıda konuşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Bugün seçimin üzerinden tam 1 ay geçti. Bizler bu kısa sürede 560.sını düzenleyeceğimiz Çağlak Festivalimiz için hızla çalışmalarımıza başladık. Komisyon Üyelerimiz; Ekrem Kayserili, Alper Ayan, İbrahim Emre Ursavaş, Cemal Gürmen, Fikret Türk’ün katılımları ve daire müdürlerinin iştirakleri ile oluşturduğumuz kültür komisyonumuz ile birçok toplantı yaptık.

Komisyonumuzun yaptığı çalışmalar doğrultusunda bu yıl festivalimizin 19 - 26 Mayıs tarihleri arasında ve Gölet alanında düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Festivalimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Umut Parkından konser alanına kadar devam eden güzergâhta Fener Alayı ile başlayacak sonrasında Gökçe Konseri ile bu önemli gün taçlandırılacaktır.

Ramazan Ayı içerisinde olması sebebiyle, bedensel aktivite gerektiren güreş, cirit, briç… Vb. gibi aktiviteler festival programından çıkarılmıştır.

Bu aktivite ve etkinlikler Spor Festivali olarak Çağlak Festivalinden sonraki bir dönem için planlanacaktır.

Bu dönem aldığımız en radikal kararlardan biri kaynaklarımızın hem verimli hem de tasarruflu kullanımı amacıyla standlarımızın belediyemiz imkânlarıyla yapılacak olmasıdır.

25 Nisan tarihinden itibaren stant satışlarımıza da başlanmış olup ücretlerini düşük tutarak festivalin geniş katılımlı olmasını hedefliyoruz.

Konumuna bağlı olarak stant fiyatlarımız 700 – 1100 – 1500 TL arasında olup gıda sektörü için 3000 TL, araç tanıtımı için 5000 TL olacak şekilde kararlaştırılmıştır.

Stant satışlarımız zabıta müdürlüğümüzce oluşturulan birim tarafından takip edilmektedir. İstekte bulunan derneklerimize yiyecek satışı haricinde el işi ürünlerini satabilmeleri için Gölet Düğün Salonunu ücretsiz olarak tahsis edecek buradan gelir elde etmelerini sağlayacağız. Ayrıca Ramazan sebebiyle stantlarımız akşamları daha uzun süre hizmet verebilecek.

Festivalimizde demokratik kitle örgütleri, dernekler ve gençlerimizden de destek alarak Akhisar’ımızın değerlerini ön plana çıkaracağız.

Kentimizin tarihinden aldığı kültürel ve sosyal birikiminin yansıması olan Çağlak Festivalimizin tüm Akhisarlılara hayırlı olmasını dilerim.

İŞTE FESTİVAL PROGRAMI

Festival, 19 Mayıs Pazar günü saat 21.00’de Atatürk Parkı önünden hareket edecek Fener Alayı ile başlayacak ve akşam saatlerinde Gölet konser alanında usta sanatçı Gökçe sahne alacak. Festivalin ikinci günü 20 Mayıs Pazartesi saat 16.00’da Akhisar Belediyesi önünden Şeyhisa Camisine yürüyüş yapılarak anma töreni gerçekleşecek. Aynı gün akşamı saat 21.00’de Akhisar Gençlik Platformu tarafından Amfi Tiyatroda tiyatro gösterimi yapılacak ve ardından 21.30’da Akhisar Sanat Dostları Derneği THM Korosu sahne alacak.

21 Mayıs Salı günü ise saat 21.00’de Dj Turkuaz Gölet konser alanında Dj performansı ile sahne alırken, saat 21.30’da ise EYPİO ve Manga sahne alacak. 22 Mayıs Çarşamba günü saat 21.00’de Barış Manço Anma Konseri için Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı koro amfi tiyatroda sahne alacak.

23 Mayıs Perşembe günü Akhisar Gençlik Platformu saat 21.00’de amfi tiyatroda tiyatro gösterimi yapacak ve ardından yine amfi tiyatroda saat 21.30’da Cuma Kafası isimli Stand Up gösterisi sunulacak. 24 Mayıs Cuma günü saat 21.00’de Akhisar Belediyesi Amfi tiyatroda Akhisar Kent Orkestrası sahne alacak ve ardından 21.30’da Akhisar Musiki Derneği Korosu TSM konseri ile festival devam edecek.

25 Mayıs Cumartesi günü ise saat 21.30’da Gölet Konser alanında usta sanatçı Gökhan Tepe sahnele alarak Akhisarlılara unutulmaz bir gece yaşatacak.

SERVİS ARAÇLARI İLE ULAŞIM HİZMETİ DE VERİLECEK

Satışları başlayan ve hala devam eden stantlar için belirlenen kira bedelleri, geçmiş dönemlerde düzenlenen festivallerdeki fiyatlara oranla çok daha ucuz olacak şekilde ayarlandı. Ayrıca vatandaşlarımızın festival alanına ulaşabilmeleri için belirlenecek noktalardan kalkacak servis araçları ile ulaşım hizmeti de verilecek. Vatandaşlarımız diledikleri gibi rahat bir şekilde, Ramazan dolayısıyla geç saatlere kadar açık kalacak stantlarda alışveriş yapma fırsatı bulabilecekler. Sivil toplum kuruluşları da bu noktada Çağlak Festivali’ne destek verecek