Akhisar da 556.’sı düzenlenen Çağlak Festivali Şeyh İsa Camii’nde Vali, Kaymakam, Vekil ve Protokol üyelerinin önderliğinde dualar eşliğinde açıldı.

Akhisar Şeyh İsa Camii’nde gerçekleşen, Şeyh İsa Hazretlerini anma ve 5566. Çağlak Festivali açılış töreninde Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mete Demir, Akhisar Siyasi Parti Liderleri ve yöneticiler, Manisa Milletvekili Adayları, Oda Başkanları, Muhtarlar ve birçok vatandaşın katılımı ile dualar ve ilahiler eşliğinde gerçekleştirildi.

Açılış töreni Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Biriminden Yalçın Dursun’un sunumunda, Hayır Severler Camii İmam hatibi Rıdvan Kutlu’nun Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Ardından Bosna Hersek’te eğitimine devam eden Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencileri tarafından oluşturulan ilahi grubu sunumlarını gerçekleştirdi.

Günün anlam ve önemine binaen Şeyh İsa Mahallesi Muhtarı Zarif Sürgün konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında Şeyh İsa Hazretleri hakkında bilgi verirken festivalin Akhisar’a hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Şeyh İsa Mahallesi Muhtarı Zarif Sürgü’ün ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı konuşmasını gerçekleştirdi. Salih Hızlı festivalin Akhisar üzerindeki önemine değinirken her yıl olduğu gibi bu yılında güzel geçmesini ve hayırlara vesile olmasını diledi.
 
BÖYLE BİR YAŞAM, BÖYLE BİR HAYAT HERKESE NASİP OLMAZ

Festivalin açılışında konuşma yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Akhisar’ın başlı başına bir değer olduğunu söyledi. Vali Bektaş, “Festivalimizin 556. yılın da sizlerle beraber bu anı paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Akhisar gerçekten de kutlu bir yer, özel ve nitelikli bir yer. Hangi sokağını kaldırırsanız, hangi kapağı açsanız arkasında bir derinlik, bir manevi boyut ve bir özel durum görürsünüz. Vaktiyle Akhisar’da hayatını kutlu yaşamış Şeyh İsa’nın  hatırasına 556 yıldır bir takım etkinlikler düzenleniyor, hatırlanıyor, yaşatılıyor.  Bir insan, doğar, yaşar ve ölür. Hayatında bir kısım meşguliyetler ediniyor ve başarılar elde ediyor. Hepimiz bunları yaşıyoruz. Ben 55 yaşındayım, kimimiz 45, kimimiz ise otuzlu ve 20 li yaşlarında.. Anlatmak istediğim herkes bir şekilde hayatını geçindiriyor. Ama bir insan düşünün ki, kendisinden 556 yıl sonra bile hatırlanıyor ve kendisinden çeşitli konularda fayda bulunuyor. Böyle bir yaşam, böyle bir hayat herkese nasip olmaz.” Dedi.

Manisa Valisinin ardında Akhisar Müftüsü Ramazan Orhanlı Şeyh İsa Hazretlerinin ruhuna ve festivalin bereketine hitaben duasını gerçekleştirdi. Şeyh İsa Camii’ndeki programdan sonra etkinlik Akhisar Gölet’inde sergi açılışı ile devam etti.

Akhisar Gölet’te gerçekleştirilen etkinlikte Akhisar Belediye Başkan Vekili Zafer Aşkın önderliğinde serginin açılışı gerçekleştirildi. Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek Lisesi kıyafet defilesi ve Akhisar Sanat Atölyesinin hazırlamış olduğu ürünler sergilendi. Aynı zamanda İbrahim Macana tarafından hazırlanan Akhisar Spor ve tarihi adlı fotoğraf sergisi sergilendi.

Akhisar Ticaret Odası sponsorluğun da Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen ve Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliği ile gerçekleştirilen sanata davet etkinliğinde ‘Çocuklar için öylesine bir dinleti’ adlı müzikal çocuk oyunu izleyenlerden tam not aldı. 

Akhisar Kovalık stadında 5. Masterler Futbol Turnuvasında Saruhanlı Masterler takımı ile Manisa 1965 Masterler takımı karşı karşıya gelirken, diğer maçta ise Akhisar Gücü Masterler ile Salihli Masterler takımları karşılaştı.

Akhisar da bir önceki yıllara nazaran bu yıl ki katılımın ve esnafın az olması dikkatlerden kaçmadı. Yer yer boş stantların bulunması bu yıl ki festivalin bir önceki yıllara nazaran daha sönük mü geçecek diye akıllarda soru işareti bıraktı.