Akhisarpress.com
ÖZEL HABER

 

Akhisar’da ikamet eden 5 çocuklu bir aile adeta insanlık dramını andıracak bir şekilde ev sahipleri tarafından sokağa atıldı. 


Akhisar Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden inşaat işçisi İsmail Hakkı 43, Emine Tuna çifti (36) ve 4’ü kız biri oğlan 5 çocukla Sevil Tuna (6), Ferit Tuna (6),  Hacer Tuna (7) ve Hikmet Tuna (7)  kirada oturdukları evin ev sahibi tarafından başka birisine satılmasıyla evlerinden ayrılmak zorunda kaldılar. Yaşadıkları üzücü olaylar tamda bu noktada başladı onlar için. Yeni ev arayışına başladılar fakat beş çocukları olduğu gerekçesiyle kimse onlara kapısını açmadı. 


Bir haftadan beri evsiz kalan beş çocuklu aile eşyalarını arabalarına yerleştirerek hayat mücadelelerine burada devam ediyor. Yardım istediklerinde her kapının yüzlerine kapandığını belirten İsmail Hakkı Tuna çocuklarıyla aç susuz kaldıklarını gözyaşlarını tutamadan anlattı. Anne Emine Tuna ise ailesi tarafından gördüğü şiddeti ve zorla çocuklarından ayırıp kocasından boşamak istediklerini dile getirirken yaşadığı dramı gözler önüne serdi.  Aile Belediye ve Kaymakamlığa başvurduklarını ancak her kapının yüzlerine kapandığı anlattı.  


Baba Tunay “çocuklarımın okula gitmesi gerek” diye haykırdı 

Çocuklarının birinin %75 engelli olduğunun başka birinin ise Kalp Yolu damar tıkanıklığı olduğunu vurgulayan aile çocuklarının ölümüne seyirci kalmak istemediklerini dile getiren aile çaresiz kalışlarını vurguladı. 


Akhisar’ da çalmadıkları kapının kalmadığını vurgulayan Tuna kendilerine uzanacakları yardım elini çaresiz şekilde beklediklerini söyledi. Ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl ilkokula yeni başlayacak iki evladım var. Bir de iyileştirme merkezine göndermek zorunda olduğum 7 yaşında bir oğlum var. Evimiz olmadığı için onların da okul kaydını henüz yaptıramadık. Yetkililerden ricamız bizlere sahip çıksınlar."  Dedi.


5 Çocuklu aile daha öncede çıkar yol bulamadıkları çocuklarını Manisa Çocuk Esirgeme yurduna verdiklerini ancak çocuklarına yapılan işkence ve kötü muamelelere dayanamayıp geri aldıklarını belirtti. Her hangi bir sağlık güvencesi olmayan Tuna ailesi şimdi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. 


Aile yaşadığı dramı Akhisar Press'e anlattı.