Manisa Valililiği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada İl Genelinde görevden uzaklaştırılan kamu görevlisi sayısının bugün Bin 884'e çıktığı bilgisi yer aldı. Gözaltına alınan kamu görevlisi sayısının 103, tutuklanan kişi sayısının ise 73 olduğu ifade edildi.

36 kamu görevlisi hakkında ise adli kontrol işleminin devam ettiği vurgulandı. 48 Kamu kurum ve kuruluşunda yapılan soruşturma kapsamında  bin 884 kişi görevden uzaklaştırılırken, 103 kişi göz altına alındı ve 73 kişi ise tutuklandı. 25 memur hakkında idari soruşturma devam ederken, 36 kişi hakkında da adli soruşturma sürüyor.

MANİSA'DAKİ 4 BELEDİYEDE 12 MEMUR

FETÖ kapsamında yapılan operasyonlarda Manisa'daki 4 Belediye içerisinde örgütle bağlantısı olan 12 kişi hakkında görevden uzaklaştırma ve idari soruşturma kararı çıktı.  Bu kapsamda Akhisar Belediyesi'nde 3 Görevden uzaklaştırma, Şehzadeler Belediyesi'nde 1 Görevden uzaklaştırma, Soma Belediyesi'nde 2 Görevden uzaklaştırma olurken, MASKİ'de 1 personelin sözleşmesi fesh edildi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde 5 kişi hakkında idari soruşturma açıldı. 

BİN 335 PASAPORT İPTAL

Valilikten yapılan açıklamada ayrıca kamu personeli ve yakınlarından toplamda bin 335 kişinin pasaportunun iptal edildiği açıklanırken, Manisa İl Genelinde 29 okulun kapatıldığı, 24'ü yurt, 6 etüt merkezi ve 7 muhtelif kurs olmak üzere toplamda 37 kursun faaliyetlerine son verildiği ve son olarak 1 dernek temsilciliği ile 1 sendikanın da kapısına kilit vurulduğu açıklandı.