Türk danslarını öğrenen Amerika, Brezilya, Bolivya, Şili, Peru ve Kanadalı 43 kişilik ekip dansların bulunduğu yöreleri yerinde görmek için Türkiye’yi gezdi. 

Gittikleri yerler arasında en çok Akhisar’dan etkilendiklerini ifade eden Dans Tur Organizasyon sahibi Ahmet Lüleci; “ Misafirlerimiz Güney Amerika ve Kuzey Amerika'dan geliyor Türk Halk danslarına daha önce yerinde göstermiştik. Onlarda şimdi Türkiye'ye gelip orijinalinden öğrenmek istediler. Tabi batının incisi Akhisar ada geldik, çok memnunlar dans gösterileri ve Türk halk dans gösterileri oldu onları izledik, yemeğimizi yedik ve daha sonra bizi burada ağırladılar, çayımızı kahvemizi içip birazdan müzeye bakacağız, tiyatroyu gezeceğiz daha sonra Pamukkale’ye devam edeceğiz. Ama çok memnunuz Akhisar'ın güzelliğinden etkilendiler,  misafirperverliğinden etkilendiler ve son derece memnun olarak buradan ayrılıyorlar.  Akhisar ile ilgili olarak şöyle söyleyeyim şehirciliği çok beğendiler konum olarak çok beğendiler göleti gördüler beğendiler insanlarının sıcaklığından etkilendiler köftesini de çok beğendiler. Birde restoranda yani lokantada zeytin yediler hayran kaldılar özellikle küçük siyah zeytin çok muhteşem dediler ve herkes zeytinyağı aldı” dedi.

Lüleci, kendilerini Akhisar’da ağırlayan ADANS Kulübü Oğuz Öndül ve Şehir Gazinosu işletmecisi Erkin Güney’e teşekkür etti. 

Akhisar’da Şehir Gazinosunda misafirleri ağırlayan işletmeci Erkin Güney, kendi elleriyle konuklarına Türk kahvesi ve nar suyu ikram ederken, burada bulunan vatandaşlar tarafından da turistlere kısır, sarma ve kurabiye ikram edildi.