Asma yaprağı toplamaya giden  15 tarım işçisinin hayatını  kaybetmesinin şoförlere ve açık kamyonete binen  işçileri  çıkarılmasına 35 yıldır Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası  başkanlığı yapan Halil İbrahim Doğan isyan ediyor.  Doğan  Akhisar-Gölmarmara-Salihli  yolu  25 yıldır bitirilmiyor. Yetkilileri ve siyasileri defalarca “ kaza geliyor diye uyardık” yol köstebek yuvası gibi” dedi.

35 yıllık başkan Halil İbrahim Doğan verdiği özel açıklamada, birçok yetkilinin  “denetimler arttırılsın” “halkımız eğitilsin” gibi açıklamalarının yanında,   sadece muhalefet  partilerin  Milletvekilleri dışında  25 yıldır bitirilmeyen  yolu gündeme getirmediklerini belirterek “ Sadece Akhisar’da 1000’i vergi mükellefi olan üyemiz var.  5 bin araç kullanan sürücü mevcut. Balıkesir, Bergama, Soma ve Kırkağaç istikametinden gelen özellikle kamyonlar, tırlar ve özel araba sahipleri, Gölmarmara,  Salihli, Kula, Uşak, Afyon istikametine gitmek için   kestirme yol olan  Akhisar-Gölmarmara-Salihli karayolunu kullanarak  İzmir-Ankara karayoluna çıkıyorlar. Doğu Anadolu’da dağları delerek, Karadeniz de denizleri doldurarak  duble yollar  yaptığı ile övünen siyasi iktidar, 65 kilometrelik yolu 25 yıldır bitiremedi.Bu yolda öyle dar yerler var ki araçlar adete birbirine sürterek geçiyor. Bundan bir ay kadar önce özel bir araç ile  tır yanlara geçerlerken çarpışmadıkları halde, iki araç birbirine sürttüler. Camdan sarkan iki kişi feci şekilde öldüler. Bu 65 kilometrelik yolda sürücüler adeta cambazlık yaparak araç kullanmak mecburiyetinde  kalıyorlar. ”  Akhisar çevre yolu içinde dertli olduğunu Manisa’nın ilçelerinden Soma, Kırkağaç, Salihli çevre yollarının bitirildiğini, ne yazık ki Akhisar çevre yolunun bir türlü bitirmediğini söyleyen Halil İbrahim Doğan, “AKP Genel başkan yardımcısı olduğu yıllarda ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Tanrıverdi ile  kendisini Akhisar’a adadığını  söyleyen AKP Milletvekili Uğur Aydemir “ Akhisar çevre yolu Cumhurbaşkanlığı  seçimlerinde önce tamamlanacak” demesine rağmen hala neredeyse bir arpa boyu  yol alınmadı. Belirttiğim gibi  İzmir Ankara asfaltına giden sürücüler  Akhisar’ın merkezinde 7-8 kilometre yol alıyorlar.Belediye Sarayımızın bulunduğu ,Milli Egemenlik alanımızı dolaşarak Akhisar-Gölmarmara  karayoluna çıkıyorlar. Özellikle  kamyonların ve tırların  yoğun trafikte olduğu akşam üzerlerinde  Akhisar çıkışına kadar  trafik Arap saçına dönüyor.”

Kendisinin çiftçi çocuğu olduğunu söyleyen 35 yıllık başkan Halil İbrahim Doğan, “Çok zort şartlarda hayatlarını idame ettirmeye çalışan çiftçilerimiz ve tarım işçileri özel taksilerle mi tarlalara gidecekler. Taabii ki  traktör römorkunda veya  pikaplarla gidecekler.  Bu feci kazada  bizimde yaptığımız  tespitlerde, her iki araç sürücüsü de 1. Derece suçlu değil. Kasisleri olan yolda  her iki araçta sağa sola direksiyonu kırmış. Birinci derecede  suçlu olanlar 25 yıldır 65 kilometrelik yolu bitirmeyenlerdir. Bunların başında da illerinde ve ilçelerinde  yatırımları  gerektiği gibi takip etmeyen siyasilerdir. 15 canın yok olmasında veballeri vardır.” Dedi.