30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü kutlamaları, Akhisar'da devlet erkanının Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.

Çelenk töreninde Kaymakam Kaan Peker, Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Belediye Başkanı Salih Hızlı sırasıyla kurumlarının çelenklerini koydu. Çelenk programı sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile son buldu.Kutlamaların ikinci bölümünde saat 10:15'de Kaymakamlık makam odasında Kaymakam Kaan Peker, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Garnizon Komutanı Bülent Keleş, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner tebrikleri kabul etti. Tebriklerin ardından Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı çevresinde resmi tören geçiş programı yapıldı.Kaymakam Peker vatandaşlara ayrılan bölümde halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava İkmal Üsteğmen Adnan Erol yaptı.Erol yaptığı konuşmada şunlara yer verdi; "Bugün yüce Türk Milleti ve Şanlı Ordusu’nun tarih boyunca elde ettiği en büyük başarılardan birisi olan 30 ağustos Zaferinin 91. Yıldönümü, ilk günkü heyecanı ile bir kez daha kutlamanın gururu ve kıvancı içindeyiz.

Tarih boyunca esaret altında yaşayamayan asil Türk Milleti; bütün zorluk, yokluk ve yorgunluklara rağmen, ordusu ile elele vererek, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlü düşman ordularına karşı topyekûn bir milli mücadele başlatmış, şanlı bir zafer kazanarak bir imparatorluğu küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.Türk ve dünya tarihine yön veren bu zafer; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenen bir ulusun, bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kalarak ne şekilde kazandığını gösteren emsalsiz tarihi olaylardan birisi olmuştur.Bu zafer; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal, Ya Ölüm” direktifine yürekten inanan bir ulusun, özgürlük yolundaki sarsılmaz azim ve iradesinin göstergesi, büyük fedakârlıklarının bir ödülüdür.

Bu mücadelenin sonunda bağımsız cumhuriyetin temelleri atılmış, bu zaferle Türkiye’nin yarınlara uzanan yolu aydınlatılmıştır.30 Ağustos ruhuyla yüce ulusumuz bugün; Atatürk ilke ve devrimleri rehberliğinde, özgürlüğüne, egemenliğine ve cumhuriyetine sahip çıkmaya devam etmektedir. Bu ruh, milletimizin sarsılmaz iradesinin ifadesi ve cumhuriyetimizin geleceğinin en önemli teminatıdır.Türk Silahlı Kuvvetleri Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, çağdaş uygarlık düzeyine giden yolda, geleneksel sağduyusuyla, bilim ve teknolojiyi rehber edinerek, Türk ulusunun emrinde, onun en güvenli ve vazgeçilmez koruyucusu olmaya devam edecektir.Bu duygu ve düşüncelerle; bütün Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor; yüce Türk Milletine bu büyük zaferi kazandıran, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canları ve kanları pahasına eğiliyor, bu topyekun savaşı destekleyen atalarımıza, ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın adından "bu vatan kimin" isimli şiiri Çağlak Anadolu Lisesinden Hatice Öztürk ve "Ey Şehit Oğlu Şehit" isimli şiiri yine Çağlak Anadolu Lisesinden Okan Çalışkan okudu. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından Akhisar Belediyesi Bandosu eşliğinde askeri birlik tören geçişi ile program son buldu.