Akhisar’da  60 yıl öncesinin futbolcuların ve takımlar ve bu güne  kadar gelen resimleri toplayan ve çerçeveletip  sergileyen İbrahim  Macana, arkadaşı Emin  Ali Otal, aralarına  2 si bayan  5 kişi ile birlikte  Akhisar Spor Adamları Derneği (ASAD)’ı kurdular. 

Paşa Mahallesindeki Turan Geçidi 15 No lu  merkezlerinde, sergilenen  resimlerin bulunduğu yerde basına tanıtım  toplantısı yapıldı.  Derneğin tanıtımı sırasında  Misak-ı Milli Ali Şefik İlk okulu futbol takımı öğrencileri öğretmenleri  Serdar Çengel ile   300 yakın resimleri görmek için geldiler.

Dernek tüzüğünün  onaya gönderildiğini söyleyen  Nilüfer Uygun, Spora ve özellikle  futbola çok meraklı olduğunu belirterek, “İbrahim Macana ve Emin  Ali  Otal ağabeylerin  yıllarca  arayıp bulduğu adeta tarih olmuş resimleri sergilenmesini bir dernek adı altında olması  için yola çıktık. Sadece nostalji resimlerin sergilenmesinin yanında   hayatta olan futbolcuları bir araya getirerek, onların  yanlarında olmak istiyoruz” dedi.

65 yıl  elde dikilmiş  Akhisar’ın  unutmayan futbolcuları arasında olan   Kakule lakaplı  Adnan  Kakule’nin  formasını eline alarak gösteren  resimlerin  bir araya gelmesini sağlayan İbrahim Macana, “ Futbol oynamış Akhisarspor’un ilk antrenörü  merhum Refik Demirel’ı kızı  Gamze Demirel, Nilüfer Uygun, Mesut Silici, Akın Kara, Refik Dolanmaz, Gökhan  Arslan, Erdoğan Cicidurucu ve  can dostum Emin Ali Otal ile  derneğimizin  kurucuları olduk. Hayatta olmayan  futbolcularımızı formaları altındaki  takımlarla genç kuşaklara tanıtırsak kendimizi mutlu  sayacağız.” Dedi.