24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle liderler basın bayramı ile ilgili mesajlar yayınladı.


Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in kutlama mesajı;


24 Temmuz 1908 ‘de II. Meşrutiyetin ilan edilmesiyle birlikte gazetelerin sansür memurları tarafından incelenmeden yayınlanmaya başlanması, Türk Basın tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Hür ve bağımsız basın,   bu tarihten itibaren halkımızın doğru haber alma hakkının sağlanmasında,  demokrasimizin güçlenip yerleşmesinde ve şeffaf, hesap verebilir bir yönetimin oluşmasında etkin bir rol oynamaya başlamıştır.

Türk basını, yakın dönemde yaşadığımız ve hafızalarımızda hala canlılığını koruyan 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasında, yaptığı yayınlarla milli iradenin yanında yer alarak,  demokrasimizin korunmasının en büyük güvencesi olduğunu göstermiştir. 
Gelişen ve büyüyen Manisa’mızın tanıtımında ve bugünden daha iyi bir konuma gelmesi için yapılan çalışmalarda her zaman yanımızda hissettiğimiz,  zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin,  büyük bir özveri içinde çalışan değerli yerel basın çalışanlarımızın yaptığı çalışmalar takdirle karşılanmaktadır.

Basında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünde, basın meslek ilkeleri doğrultusunda büyük bir özveri içinde mesleğini icra etmeye çalışan,  başta Manisa’mızda görev yapan basın mensupları olmak üzere, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.


Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz’ın mesajı;


Ülkelerin ve demokrasinin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi ciddi işlevleri bulunuyor. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getirerek demokrasilerin en büyük güvencesi olmuştur. 15 Temmuz 2016’da ülkemizin yaşadığı karanlık gecede basının işlevinin ne derece hayati olduğunu yaşayarak öğrendik.

Şehrimizin ve ülkemizin gelişimi, demokrasimizin güçlenmesi adına her türlü zorluklara göğüs gererek görevlerini özveriyle ifa eden tüm gazetecilerin ve basın mensuplarımızın mesleklerinde uzun yıllar sağlık içinde çalışmalarını diliyor, bu önemli günü en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kutlama mesajı;


Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 109’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Demokratik ülkelerin en önemli temel taşlarından bir tanesini basının oluşturduğunu vurgulayan Başkan Ergün, tüm gazetecilerin Basın Bayramı’nı tebrik etti.

Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 109’uncu yılı ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kamunun doğru işleyişi noktasında önemli bir rol üstlenen medya, demokratik ülkelerin en önemli temel taşlarından biridir. Basın emekçisi; halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan, objektif ve tarafsız olma ilkesiyle hareket eden ve halkı doğru bir şekilde bilgilendiren önemli bir görevi ifa etmektedir. Bu düşünceden hareketle medyanın susturulması ya da tek bir amaca hizmet etmesi kabul edilemez bir olgudur. 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlarken ne yazık ki ülkemizde hala basın özgürlüğü tartışma konusu halindedir. Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 109’uncu yıldönümü ve Basın Bayramı’nda, ülkemizde medya üzerindeki baskının kalkması, tutuklu gazetecilerin özgür kalması ve basının hak ettiği değeri bulması en büyük temennimizdir. Bu duygularla başta Manisa’daki gazeteci kardeşlerim olmak üzere, tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor; aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın kutlama mesajı;


Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı 24 Temmuz 2017 günü basında sansürün kaldırılışının 109. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında; “Basın yayın kuruluşları yurttaşlarımızın haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından son derece önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Basın yayın kuruluşlarımızın bu görevi yerine getirmesinde en büyük katkı ise bu kurumlarımızın isimsiz kahramanı olan emekçi arkadaşlarımızındır.

Basın, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olarak, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde de etkili bir araçtır. Bir toplumda temel özgürlükler yanında asıl olan basın özgürlüğüdür. Çağdaş ve demokratik bir ülke olmanın temel dayanaklarından birisi de bağımsız ve güçlü bir basına sahip olunmasıdır. Basın doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, olumsuzlukları sorgulama, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermeli, doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır.

Demokrasinin temel taşlarından özgür haberleşmeyi ve toplumumuzun doğru bilgilendirmesini sağlayan değerli basın mensuplarımızın ve basın yayın kuruluşlarının her kademesinde görev yapan tüm emekçi arkadaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, sağlıklı ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.