23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Akhisar Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen geleneksel çocuk oyunları ile başladı. İlk çocuk oyunu 90’ların sokak oyunları mendil kapmaca oldu.

Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapılan müsabakalara 3. Sınıf Bahçeşehir Koleji, Zübeyde Hanım İlkokulu, Halil Mandacı İlkokulu ve Hüseyin Alhatoğlu ilkokulu katıldı.

Yapılan mendil kapmaca oyunu sonunda Bahçeşehir Koleji birinciliği göğüslerken tüm katılımcılara madalya takdim edildi. Madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kırkaş ve Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Yasin Doru takdim etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, geçmişte oynanan sokak oyunlarını unutturmayacaklarını ifade ederek, "Çocuklarımız son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte internete ve telefonlara bağımlı kaldılar. Biz öğretmenlerimizin bu eğitimle birlikte bu çalışmalarına okullarında devam ederekten turnuvaları yaparaktan çocuklarımızı 1'inci olanları ödüllendireceğiz ve bu oyunlarımızı gelecek kuşaklara da taşıtacağız" dedi.
(HŞ)