19 Mayıs Atatürk’ü Anma & Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Akhisar’da Milli Egemenlik meydanı çelenk koyma töreni ile başladı. Saat 10.00’da Akhisar Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Akhisar CHP İlçe Teşkilatı,Akhisar MHP İlçe Teşkilatı,Akhisar Gaziler Derneği ve okulların katılımı ile saygı duruşu ve istiklal marşının ardından çelenk koyma töreni yapıldı.

Çelenk törenininin ardından Akhisar Çağlak Anadolu Lisesinde düzenlenen İlçe programı saat 10.30’da başladı.Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay yaptı.

Oktay konuşmasında;

Sayın Kaymakamım,Değerli Protokol Üyeleri,Sevgili Öğrenciler Basınımızın Temsilcileri.
Mustafa Σernafîh Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu' elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96 Yıldönümü olan bu anlamlı g" hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlang Mayıs.
19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstikl Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en bü güvencesidir.
“Siz Türk’e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların,Tevhide ninelerin,Yalnız Efelerin;

-“Ya istiklal ya ölüm diyen: Saçlı Efelerin,Reşat beylerin,rıza çavuşların,Sütçü İmamların,Seyit Onbaşıların;

-Tarihi tarih yapan: Barbaroslarm, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, soyundansmız.”
Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Sevgili gençler,

Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.
Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İrade”nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.
Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.
Unutmayınız ki “Vatanım en çok seven, görevini en iyi yapandır.”

Sözde değil, bu özde duygularla, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.’dedi.
 
Akhisar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma & Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Akhisar Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösteileri ile devam etti.Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu halk oyunları,çember gösterisi ve jimnastik ekibinin gösterileri ile son buldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma & Genlik ve Spor Bayramı Akhisar İlçe programına Akhisar Kaymakamı Kaan Peker,Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı,Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili Hava Kontrol İhbar Yarbay Çağatay Daldaban, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner,İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Mete Demir, Akhisar Gençlik ve spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay,siyasi parti temsilcileri,daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İlçe programının sonunda Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi protokol üyeleri tarafından açılışı yapılarak gezildi.