Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şehitlik anıtına sırasıyla Kaymakam Sabit Kaya, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Celalettin Çubuk çelenk koydu. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Meydan Komutanlığı Hava Piyade Üsteğmen Metehan Sarı yaptı.

Üsteğmen Metehan Sarı; Bugün bağımsızlığımızın timsali milletimizin vatanı uğruna sergilediği fedakârlığın ve kahramanlığın bir destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıl dönümünün gururunu ve aziz şehitlerimize karşı olan vefa görevimizi yerine getirmenin onurunu bir kez daha yaşıyoruz.

Vatanı ve İstiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Aziz Türk Milletinin Albayrağa sarılı kınalı evlatlar Çanakkale ve Kurtuluş savaşında olduğu gibi 1950 yılında Güney Kore’de, 1974 yılında ise Kıbrıs Barış Harekatında Kıbrıs Türk Kardeşlerinin canlarına ve namuslarına olan düşmanca saldırını bertaraf edilmesinde etkin rol oynamıştır.

Türkiye Cumhuriyet’in bekasını sağlamak maksadıyla 1984 yılından bu yana iç güvenlik harekât bölgesinde, sınır ötesi operasyonlarda ve 15 Temmuzda, bölücü Terör Örgütü mensuplarına karşı mücadelesini sürdürmüş ve sürdürmeye devam etmektedir.

Değerli Konuklar, Şimdi de Aziz Şehitlerimizin bizlere bıraktığı kutsal emanetler olan, değerli şehit ailelerine hitap etmek istiyorum.
Değerli Şehit Aileleri, Müsterih olunuz, onlar üzerinde sonsuza dek özgürce yaşayacağımız kutsal vatanımız uğruna şehit oldular, bizlere varlığıyla her zaman güven ve gurur veren özgür bir vatan güçlü Türk silahlı kuvvetlerini miras bıraktılar, bu vatan bugün güzel yurdumuzun her köşesinde bütün milletimiz, onları sevgi ve saygıyla yaşatıyor, minnet ve rahmetle anıyor.

Evladı atana adamış Aziz ana; oğlunun adı taş üzerinde, Naşı toprakta kaldı zannetme. Şehidimin kutsal ismi arşta, Aziz Naşı cennet bahçesindedir.

Aziz Şehidim, Rahat uyu, uğruna canını verdiğin bu vatan emin ellerde ve hğr ne biz silah arkadaşların, ne de geride bıraktıkların seni ve yaptıklarını asla unutmadık ve unutmayacağız.

Gül rengiyle suladığın bu toprakların her zerresi için sanat minnettarız. Aileleriniz ailemiz, emanetiniz emanetimizdir. Ruhunuz Şad Olsun.

Kaymakam Sabit Kaya şehitlik defterini imzaladı. Akhisar Müftülük görevlilerinden Selçuk Arap tarafından Kur’an-ı Kerim okunurken, ardından İlçe Müftü vekili Kamil Ayvaz tarafından şehitlerimizin ruhuna dua etti. Duaların ardından şehit mezarları ziyaret edilerek program son buldu.