18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün 99. Yıl dönümü nedeni ile Akhisar’da anma ve kutlama törenleri yapıldı.

Sabah Saat 09.30’da Akhisar Garnizon şehitliği’nde gerçekleştirilen tören Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Garnizon Komutan Vekili Hava Kontrol İhbar Yarbay Çağatay Daldaban, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, şehitlik anıtına çelenk koyması ile başladı.

Program Garnizon komutanlığı erlerinin saygı atışı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti. Anma programında Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve Garnizon Komutan Vekili Hava Kontrol İhbar Yarbay Çağatay Daldaban şehitlik defterini imzaladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Ulaştırma Üsteğmen İbrahim Bolat yaptı. Konuşmasında şehit ailelerini “Sizler Bizim gururla taşıdığımız emanetlerimizsiniz” diye hitap eden Üsteğmen Bolat, “Bu gün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümünü kutlarken, tarih boyunca canlarını hiçe sayarak savaşan, hayatlarını, vatanları için feda eden kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarını bir kez daha yad ediyoruz.

Bedeli şehit kanlarıyla ödenen kutsal vatanımız; düşmanca emeller besleyen bir çok ulus için tarihte ibret dolu derslere sahne olmuştur. Bütün dünya şunu çok iyi anlamıştır ki Türk Milleti bu kutsal vatan için şehitliği bir şeref bilmiştir. Kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan kahraman şehitlerimiz, güzel vatanımızın ve al bayrağımızın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu bizlere göstermişlerdir. Ülkemizin bugünkü onurlu durumuna ve güçlü konumuna gelmesinde en büyük pay, hiç kuşkusuz fedakarlıkların en büyüğünü yapan şehitlerimize aittir. Şehitlerimizin kahramanlıkları asla unutulmayacak, onların aziz hatıraları daima kalbimizde yaşayacak ve Türk milleti, şehitlerimizi daima minnetle hatırlayacaktır.

Değerli şehit aileleri, her biri unutulmaz birer kahramanlık destanı yazan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Zira bizler de; ettiğimiz askerlik yeminine sadık kalarak, gerektiğinde vatan, bayrak ve vazife uğrunda seve seve canımızı feda etmek için beklemekteyiz. Bu güzel vatanı bize bağışlayan başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, atalarımıza, analarımıza, büyüklerimize, komutanlarımıza ve kahraman Mehmetçik’e enderin saygı ve şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimizin mukaddes hatıraları önünde, bir kere daha saygıyla eğiliyor ve hepsine Tanrı’dan rahmet diliyoruz. Ruhları şaad olsun" dedi.

Şehitlikteki program şehit ailelerini ziyaret ile sona erdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma töreni etkinlikleri kapsamında Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu lisesi tarafından Bülent Ciğeroğlu Kültür salonunda hazırlanan program sergilendi.

Program önce Akhisar Hava Meydan Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan sunun katılımcılara izletildi. Ardından öğrenciler tarafından Oratoryo gösterisi sergilendi. Büyük bir beğeni ile izlenilen Oratoryo gösterisi ayakta alkışlandı.