Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Dutlulu mesajında, Çanakkale Destanı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olarak Mustafa Kemal Atatürk ve binlerce vatan evladının tarihe altın harflerle kaydettiği kutlu zaferin adı olduğunu hatırlattı.

Başkan Besim Dutlulu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale destanının 106. yılında, vatan topraklarını canla başla savunan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. 

Türk ulusunun bağımsızlığına olan sarsılmaz inancını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümündeyiz.

106 yıl önce Çanakkale Boğazı'na gelen işgalci devletler, Türk askerinin can siperane savunması ve üstün direnişi sayesinde geri dönmemek üzere topraklarımızdan çekilmişlerdir. 

Çanakkale’de zaferden emin olan ve Boğaz Harekâtı’na karar verenlerden birisi olan dönemin Bahriye Nazırı Winston Churchill, "Yalnız bir kişiyi hesaba katmamışız; Mustafa Kemal’i..." sözü ile, o dönem henüz Kurmay Albay olan Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasını tüm dünyaya duyurmuştur.

Türk Milleti bugün, Çanakkale’de, sonsuza kadar var olmanın bedelini canlarıyla ödemiş, bir an olsun geri dönmeyi aklına getirmemiş bir neslin kararlığıyla dimdik ayaktadır. 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıldönümünü bir kez daha kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile Çanakkale'de vatan savunması için savaşan ve can veren şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Başkan Dutlulu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıldönümü sebebiyle Akhisar Belediyesi hizmet binası önünde hazırlanan ’18 Mart Çanakkale Destanı’ adlı fotoğraf sergisine tüm Akhisarlıları davet etti.